ja se nisam ni trudio citati
kao razmisljo sam dali je jedan krug radilice kad isto okrece klip bolje imat manje polutke i izrazeniju klipnjacu (duzu) ili pak kracu klipnjacu na nekim
tezim polutkama pa je mozda hod klipa kraci i sve se brze otvara zatvara usiše i prazni
pa onda klipnjaca brze krug napravi ili vece polutke pa klipnjaca duze vremena radi krug iz sale bi pre pixao klipnjacu s drugog motora na neki skut ali sam vec poceo razmisljat o skracivanju dosjeda cilindra jer ionako svi podlazu distancu ako stavljaju duzu klipnjacu pa se odrađivaju tj mjenjaju visinu kanala al bolje da ja probam onda sqviš namjestit na tih famoznih 0.9 nakon sto stavim totalno drugaciju klipnjacu i pobrinem se o debljini i tezini bolcne (pito bi frenda da mi napravi za neku skupu milku) na radilici sve je to krenulo od toga( kak full cros ide manijačkI) kako jedan vrhunski rotax 122 ina 10 konja manje od full crosa 125 a imaju iste klipove
dal bi covjek reko da su usis ili kanali svi opcenito Bog i batina ili se radi o struji a opet ako ti zagusti ima tu forumasa koji su stavili struju od tomosa na stariji rotax pa je motor donekle iso. Ja netrazim nikakvu tajnu sam pricam o tom ovak.....