Imam jedno pitanje oko razlike pezoovog variomata u odnosu na aerox/piaggio, pa ako bi mogao neko da to malo pojasni sa tehnicke i mehanicke strane. Interesantno mi je da aerox/piaggio imaju zupce na poklopcu korpe variomata, koji se uklapaju sa zupcima na radilici. Prema tome, posto je korpa preko slajdera u direktnom spoju sa poklopcem korpe, a koji je u direktnom spoju sa radilicom, to znaci da korpa uvijek ima istu rotacionu brzinu kao i ventilator, koji je takodje zupcima direktno spojen na radilicu. To onda znaci da se korpa i ventilator uvijek krecu istom brzinom oko kaisa, tj. naravno pokrecu ga. Ali kako onda funkcionise pezoov variomat. Kod njega ne postoje zupci na poklopcu korpe. Po tome, kako ja shvatam, ventilator jedini ima fiksnu rotacionu brzinu radilice, a usljed trenja pokrece kais koji takodje trenjem pokrece korpu. U normalnim okolnostima su na istoj rotacionoj brzini. Ali sta se desava ako npr imamo masnocu na korpi, da li bi onda usljed proklizavanja kaisa rotacione brzine ventilatora i korpe bile razlicite?