sta ti znaci kvalitetno punjenje? na koliko si 2t motora ispita punjenje?
Mogu ti samo reći šta sam doživio.
Krepao mi je kineski aku na potpuno novom skuteru nakon 6 mj i 5 dana a gar je 6 mj i probao sam ga ipak reklamirati u ovl Piaggio servisu.
Nisu mi uvažili ali su mi provjerili punjenje jer ako ono nije u redu onda će mi priznati reklamaciju. izmjerio je 14.2-14.3 na osrednjem gasu i rekao mi da ispod 14 ne smatraju dobrim .
Otišao sam kupiti novi accu u Beren trgovinu,specijaliziranu za akumulatore i prodavač mi je također rekao da će provjeriti punjenje da mu sutra ne dođem sa pričom da accu ne valja. Rezultat isti kao u ovl seevisu,oko 14.3V i isto je rekao da ako padne ispod 14V da to nije dovoljno.
Ako mi lažu onda i ja lažem tebi.
iskreno nisan nikad ima problema s takvim stvarima, ima san problema sa prejakin punjenjem 18,19v i preslabin punjenjem 8,9,10v. svaki put kad je bilo izmedu 13 i 14,5 je u redu, pogotovo zato sta napon oscilira. ociti primjer je i zadnji fxr koji puni ispod 14, a stara baterija je trajala nekoliko godina.
baterija ima svoju odredenu garanciju i njihov problem nije kakavje tvoj punjac i koliko puni, kod prepunjavanja baterije moze doc do krivljenja celija unutar iste, sta nikako nemoze proc pod garanciju, takoder i baterija bez elektrolita ili baterija koja duze vremena stoji ispod 12 volti napona jer baterija ka padne na 12 v je na 0posto svog kapaciteta. sve pricam o baterija s kiselinom, s gel baterija nemam nikakva iskustva.