niko ne zna koje su za mene najbolji izbor. napisao sam 3 komada koje sam za sad pronašao i uvjete vožnje.. samo to
Točno,nitko to nezna jer najbolje gume nema,ni jedna nije savršena a i tu je faktor individualnih kriterija i izbora.
Ti imaš jedan veliki problem a to je veliko opterećenje.Rekao si da veliku većinu vremena imaš suputnika i da se radi o 140 kg ukupne mase. To nije problem za 13,14,ili 15 cola gumu ali za 12 i to na više od 50% pređenih kilometara u dvoje je velik problem i tu o nekom trajanju većem od 10000 km nema govora pogotovo za zadnji kotač.
Molas ML 50 odmah otpada jer u 120/70/12 ima mali indeks nosivosti.
Michelin i Dunlop su u ovom trenu dva najnovija modela na tržištu sa najnaprednijom tehnoligijom sastava smjese i tu po meni nema greške,koju god uzmeš nečeš fulati jer se radi o brzinama do max 70 kmh i tu će one odraditi zadatak korektno a i sam kažeš da nisi racer.
Na mokrom bi uz tu smjesu isto trebale biti dobre a u prilog tome ide i konstrukcija šare,imaš jednu za prednju i drugu za zadnju osovinu.
Znači to nisu univerzalne gume da ih metneš na bilo koju osovinu nego su prema silama i ostalim parametrima tako konstruirane što govori da se radi o ozbiljnom proizvodu.
Po meni izaberi između Michelina i Dunlopa prema cijeni i dobavljivosti.Ako ti treba odma onda Dunlopa nema prije 01.03. pa ti je Michelin jedini izbor. Ako ti se ne žuri čekaš Dunlop i razmišljaš.