Hidenau k80sr vs bridgestone molas/hoop
Jesu identicne ili neka ima prednost, odnosi se na ove koji su probali (za nrg mc3)
Jedno je sigurno, neces pogrijesiti niti s jednom od 3 navedene. To je sigirno, stos je u tome sto onaj tko vozi Heidenau, vozi ga i dalje, ista stvar vrijedi i za Bridgestone. Ja sam htio testirati K80SR za 13" cisto da kompletiram tu usporedbu, medjutim taj skuter se slabo vozi i produzena je sezona za B02 iako nema vise ripni. A sljedece bih ponovno uzeo B02 jer nikad niti jednu jedinu zamjerku nisam imao, kako ja, tako i drugi koji su se vozili.
Tu se vec radi o nijansama koje dolaze do izrazaja tek kada krenes pomicati granice. Dakle ovo sto cu pokusati pribliziti, osjeti se tek kada ides pomicati granice, tu nema kriticne razlike, a najbolje bi bilo da se isforsiraju usporedno takva 2 seta tko se dobro vozi.
Heidenau K80SR je guma iz sireg kalupa "gljivasta" guma, sto znaci da je i malo "sira" od nazivne mjere, ima veliku bocnu povrsinu i stabilnija je za brze duge zavoje.
Bridgestone Hoop B02, uzi kalup, skuterom je lakse upravljati jer s lakocom mijenja smijer, za brze promjene smijera, nekakva provlacenja, i voznju kroz extra urbane sredine, osjeti se lakoca upravljanja. Teze je dovesti do ruba i manja je povrsina na rubu nego kod gljivaste gume.
Ovako na dodir prstom, meksa je od Heidenau-a, sto direktno znaci da je udobnija. Grip je odlican!
Molas je prica za sebe, kisna guma s lamelicama koje su najmekse u ovoj prici. Moze se osjetiti kako lamelice lagano "plivaju" kad krenes forsirati gumu, nije za trkanje, makar su je koristili, ali sigurno nije najsuperiornija na suhom i vrucem asfaltu kada se trazi maksimum. Tko se ne trka, guma je vrh i najkompletnija je za sve vremenske prilike te uvjete na cesti!! Grip prilikom kocenja je bolestan. Pricali su da kratko traje, svaka cast onome tko ih sasije u 1 sezoni.
Ostajem im vjeran, i za 12" cu ih ponovno kupiti, s tim da sam odlucio experimentirati. Prednja ce biti klasika, 120/70-12, a zadnja, 140/70-12 umjesto 130, to idem na svoju ruku glede propisa...
Ovu gumu bih preporucio svakome tko ne zna sto bi, tko se vozi normalno, povremeno, i tko zeli da ima dobre gume vise od jedne sezone (po mom iskustvu na vise skutera i setova, 3 sezone bez problema drze jako dobro, makar ja tjeram vec i cetvrtu i tu drze bolje nego masa guma na trzistu.
Ovo su sve iskustva na laganim, 50ccm skuterima.
Otkako sam sisao s Bridgestonea i poceo sarati s tu nekim gumama koje sam opsovao par postova ranije, dobio sam grč i fobije, i odrvenio sam vec na 5% nagiba gdje se zahstavljam s bilo cim, i onda se dovodim u zajebane situacije da ne mogu proci zavoje. Gore navedena smeca su me sjebala skroz, ubila u pojam. Znaci na motoru da guma slajdra ispod powerbanda, duboko ispod gdje motor treba trzati od gusenja, on prokleto slajdra na 2 soma rpm, a visokoturazni je motor...
Sjebale me te gume toliko, da su me ubile u pojam. A sad uskoro kad si kupim nove Molasice, s gustom cu se nateravati do ibera pa da vidim dokle ce...
Nikad se nisam osjecao toliko hendikepirano i usrano, dok sam bio godinama vjeran Bridgestoneu, nisam poznavao strah, i jos prodjem cijelu ovu zimu s Molasom, da bi sad u ovo proljece dozivio nevidjene sokove, ali sve bih to razumio da ja nisam budala koja ce se vratit nazad po Bridgestone i uletiti u tu istu putanju ponovno i onda se britalno tek raspizditi na taj otpad koji kruzi okolo, i na svakom cosku je dostupan.
PS guma se ne kupuje tamo gdje je najblize dostupna, za pravu gumu se isplati pricekati koji dan.
PPS Molas guma je jako jako dugo na trzistu, i zanimljivo, masa novih, modernih guma, je sljam naspram te old school gume na kojoj je fino otisnuto "Made in Japan".
PPS2 Za Hoop B02, nisam imao nikakve informacije prije prve kupovine i htio sam je testirati na Nrgu mc3. Do tad sam bio zadovoljan s Battlaxom i Molasom, ali me zanimala i ova. I u Križevcima na trci nakon raspitivanja, lik mi ubaci bubu u uho direkt sa staze - Hoop.