Corector, pa ko pri zdravoj pameti koristi brake cleaner za cistit klipice celjusti? Sapunica majka (i to nekog tvrdog sapuna za prat ruke) jos malo i lubrificira klipic u gumicama. Isprat vodom (idealno destiliranom), osusit kompresorom (moze i bez susenja) i nabijat kilometre
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Pa ljudi to rade, misle da je brake cleaner svemoguc, malo se poprska i sve je cisto i isprano. Kociona celjust je ipak osjetljiv sklop koji zahtjeva malo paznje i temeljitu cistocu potisnih klipova.
Bez cetkanja se ovakvi klipici ne mogu ocistiti tako da s jednim prstom kliznu u celjust:
Na Lujzijani sam i ja peglirao s Michelin City Gripom na Nexusu. Zatim prema Senju s Dunlopom, vise puta mi je klizila zadnja, pa se naucis voziti s tim da pomalo popusta, a nagib je smjesan. Imam jedno pitanje, ako shbatimo da guma popusta na 20° nagiba, konstantno, da li idete preko toga dalje? Ja osobno stanem, jer smatram da cu flisnuti iznad toga. A u to sam se uvjerio tako sto sam nastavio probijati granicu jer sam jzasao na Magistralu, i mislio sam da moze vise, i moglo je, do jednog zavoja gdje je zadnja popustila, i zamalo se se nasao pod kriticnim kutem da preskocim skuter, ali sam se odbio nogom, istredao par puta i stao u zadnji cas.
Zvoneta je otreslo isto tako na spustu niz Vratnik, presao me, i zadnja je pocela raditi kruznicu, medjutim zadnjo kraj se izlamatao posteno, i nekako je uspio ostati na skuteru.
Ne kazem da te neke gume ne drze cijelo vrijeme, ali su vrlo varljive i podmukle naravi, sjebe te i otrese tamo gdje druge ne bi, jer sam se vracao na ta ista mjesta i radio testove za sebe. Kad sam oborio biciklistu koji mi je oduzeo prednost, isao sam simulrati kocenje sa Savom Bogart MC25, koja je bila strava od gume, pa test kocenja je bio neusporediv, misl.da sam mogao nabrati oko 20kmh vise i stao bi za razliku od MC28 Diamond koji je bio mladi za godinu ili dvije cak i imala je manje km, stara sezonu.
Najlakse mi je testirat s autom, jednkstavno si mogu dopustit da zadnji kraj popusti, ili pak da ode preko nosa, tocno.se kuzi da neki igraju na istu kartu u svim segmentima.