Evo da se pohvalim, stigla narudžba, uz onih cca 1600 kn plaćenih online, carina me oprala za još 517 kn
, sve je došlo kako je i naručeno, dakle auspuh, kit, role, opruge, remen i dizne, nemam baš nikakvih zamjerki, otpremljeno iz Koelna u petak, meni došlo u srijedu.
Zbog nedostatka vremena krenuo sam sinoć samo s montažom auspuha, diznu 68 sam stavio prije toga, prema Gizovoj uputi.
Auspuh je za cijenu od 75€ pun pogodak, možda nije najljepši i najbolji, ali cilj mi je bio za što manje kuna složiti kombinaciju koja će skut potjerati do 80-tak kmh. Prema iskustvima s njemačkog foruma, na 70cc se pokazao nešto boljim od zx-a pa sam ga zato uzeo, a usput je i dosta jeftiniji.Gore je slika blokade, iščačka se van s dva poteza odvijačem, btw. to je i jedina blokada.
Auspuh je inače za sr,katanu,zillion, došao je sa svim potrebnim uputama i šarafima i masivnim nosačem, odlično paše na cilindar, no problem je što na r50x nosači orig. spuha vire dosta van iz vilice i smetaju bezbolnoj montaži. Ovdje je i moj skut postao pacijent
, bez razmišljanja je slijedila djelomična flekso-amputacija donjeg nosača i stvar riješena u 2 minute.
Nakon toga je slijedila prilagodba nosača koji je došao sa spuhom, zapravo sam iskoristio samo njegov manji dio i od flaha napravio jedva primjetan nosač koji uredno obavlja svoju funkciju. Istodobno, spuh je sada tako postavljen da stoji na oko 5 mm od vilice, dok ni milimetra ne izlazi izvan bočnih gabarita podnice skutera i time se savršeno uklopio u siluetu.
Nakon montaže spuha, nisam stigao ništa drugo uraditi i podesiti, a i bio sam znatiželjan kako bi išao ovakav sav orig. i sa orig. rolama, pa sam se danas tako vozio oko 30-tak km.
Neznam što će biti kada i ako stavim kit, ali ovo u što se samo promjenom spuha i dizne pretvorio skut, je iznad svih mojih očekivanja. Počinje vući otprilike na istim okretajima kao i ranije, ali se sada osjeti da motor diše kak treba,a još i dobro zvuči, vuče bolje već od samog početka,do oko 35 kmh zbog orig. rola ide nešto mekše , dok tu na oko 6ooo-6500 rpm popizdi i fino povuče do oko 9500, a top speed je po stvarno ravnom 77-78, s normalnim sjedenjem i bez zavjetrina, a održavanje brzine i ubrzanje između 70 i 75 kmh nije nikakav problem, tako da mi je i ovo već savršeno dosta za grad.
Zašto sam rekao "ako stavim kit"? Pa kada još promijenim ovaj širi remen,i sve uštimam s novim rolama i oprugama, trebao bi prema iskustvima dobiti još koji kmh i time bi i bez promjene varia dotakao granicu od 80 kmh do koje sam imao plan ići. U tom slučaju, budući da mi bolje ubrzanje od ovoga nije presudno, lako je moguće da će kit osvanuti među oglasima za prodaju, no o tom po tom.
Ako uspijem uploadat, imam snimku brzine mobitelom od danas poslijepodne, snimljena je na prometnoj cesti i nakrenuta je na stranu, ali se vidi i čuje kako mali sada radi.
Evo linka
Toliko za sada, čujemo se sa svježim informacijama i dojmovima tijekom vikenda.