Mali update... Evo 4tog tjedna druženja sa malim crvenim zmajem i do sada nisam imao nikakvih problema... 2k kilometara je tu i scoot ide bolje nego ikada...
Ono što me jako neugodno začudilo je što sam prije tjedan/dva stavio malossi 16x13 6.5 gramske rolice u vario i danas kad sam ubacivao Polini Speed Control sam pogledao te iste rolice i bile se pojedene do BOLA. Baš sam se neugodno šokirao. Originalne su bile skroz ok prvih 1800km a ove Malossi pojedene do bola u kakvih 150km. To nisam očekivao od Malossia.
Uglavnom, ubačen Polini SC danas i rezultat je dosta nezadovoljavajuči.
Kod ubacivanja Polinia, bolcne ne pašu nego se mora dati istokariti srce varia na točno 22mm (unutarnji promjer tog varia).
Da pojasnim zašto.
Bolcne su iste dužine, istih unutarnjih promjera no različitog vanjskog promjera tj. obje bolcne su 18mm unutarnjeg promjera dok je Polini 20mm vanjskog promjera a TGB je 22mm vanjskog promjera. Isto tako, Polini je čisti cilindar dok TGB bolcna ima na jednom kraju upuštenje od 1cm na dimenziju od 20mm tako da može taj dio preči preko zupčanika za paljenje scoota. Samim time se vario onda može širiti preko tog zupčanika. Stavljanjem originalne Polini bolcne scoot nije htio preko 50kmh ni sa jednom kombinacijom rolica jer se vario jednostavno nije mogao širiti.
Zašto nezadovoljavajuči rezultati?
Da pojasnim... Problem nije u Poliniju več očigledno u prijenosu scootera.
Probali smo sve rolice od 4.7 do 8 grama i sad su nutra 6.9gramske koji su malo preteške ali s njima lagano držim putnu brzinu pa sam pristao na taj kompromis.
4.7g su prelagane i skuter se prevrtava sa nikakvom brzinom, 8 gramske su preteške i treba mu 100 godina do top speeda a 6.9 su neki putni kompromis.
Problem koji je tu izražen je taj da scoot opet ne ide preko 70 kmh. Nizbrijeg, uzbrijeg, pol gasa, četvrtina gasa... Ma kako god da okrenem on neče preko 70.
Okretaje imam, snage imam, gasa imam... top speeda nemam! :'(
Ono na što ja sad sumnjam je upravo ta bolcna. Da nije ona nedostatno upuštena pa da na taj način ne dozvoljava variu širenje tako da remen dođe do samog vrha. Naime, fali oko 1cm remenu da dođe do vrha i mislim si nekako da tu leži tih 10/15 km dodatne brzine. Any ideas?