Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: R50X  (Posjeta: 182194 )

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Giz

• MS počasni član
  • Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • Kotrljam se...
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • GT Računala
  • Mjesto: Zaprešić
Odg: R50X
« Odgovori #40 : 03 Srpanj, 2008, 14:52:45 »
Ak doletiš naveče... Bit če i neka cuga kasnije.  :icon_biggrin:

Evo i video @ full speed... Iako se vozim sa 1/4 gasa i tu brzinu držim bez frke... Hoče scoot brže ali vario neda...
Zvuk je kao da mali propelerac uzlječe... Meni totalno sexy!  :icon_biggrin:
Do sutra... Hehehe...  :headbang:

Napokon podesio rolice i federe kvačila...  :icon_biggrin:
Daklem, TGB koristi 16x13 rolice i serijske su jako blizu 8 grama što je preteško za ZXa... Dugo mu treba do rezonancije i područja največe snage tako da sam krenuo kemijati sa rolicama.
Prvo probao 4.7grama... KATASTROFA! Nit ide, nit vuče... Prevrtava se do bola...

Trenutno su nutra 6.5 gramske i vuče super... Promjenjene su opruge kvačila i skuter jako visoko kreče... Al kad krene, krene ko iz katapulta.  :notworthy:
Naravno, ne kao kit ali za serijalu ide super!
Jedino što bi ja za svaki dan skombinirao na R50X je bijele opruge da ulovi malo niže jer se lakše provlačiti među autima i stavio bi 7grama rolice tako da se lakše drži putna brzina... No, za naganjanje sa drugim scootovima je kombinacija sa žutim oprugama i 6.5grama rolicama zakon.  :notworthy:

Bude video skoro pa da se vidi kako to zgleda.

Od Polini Speed Controla sam odustao... Samo trenutno jer trgovine sa slovencima nikada više neče biti između njih i mene...
Prva transakcija je prošla koliko/toliko ok... Osim što su me spalili za merver...  :nono:
Druga je katastrofa. Toliko neozbiljnosti od nekoga nisam nikad doživio. I to ne samo ja... Kolega(zna on na koga ja mislim) sretno ti bilo!!
« Zadnja izmjena: 05 Srpanj, 2008, 13:42:43 Giz »
Nisu se svi rodili savrseni, neki nemaju sluha, neki se rode invalidi, neki slovenci.

Dežurni forumski Gargamel. :D
 Dobriša Cesarić u recesiji... "Gle malu plaću poslije kiše, platiš račune i nema je više"

Offline pitaNS

• maxi forumaš
  • samo gas
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Novi Sad
  • Moj Skuter: JeTfOrCe,ApRiLiA SR
  • MojSetup: kako ono - high end?!
  • MojSpuh: prdekalica neka Roost
« Odgovori #41 : 05 Srpanj, 2008, 13:47:32 »
he,he pa na snimku se ne vidi ništa a čuje se najviše vetar i nešto malo zujiii...he,he...

što se tiče gramaže rolnica, jeste da nisu isti scooteri ali gramaže su ti se totalno poklopile kao i kod mene...isto je zx na njemu...
8 gr serijske, sa 6,5gr najbolje kreće i ne prevrtava se...probao sam i 6,2 nije dobro...
MHR 70..MHR radlica...Roost Sprint...PWK 21mm...Malossi Selletra...MHR OR prenos...itd itd

Offline Bokygs

• Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: GS
  • Moj Skuter: DT 125
« Odgovori #42 : 05 Srpanj, 2008, 14:12:31 »
Giz,care kako si uspio saznati gramažu i dimenzije rolica,to će mi pomoći puno,a i nekima drugima na ovome forumu :icon_thumright: :notworthy: :notworthy: :notworthy:

Btw.za one koji nevide skut na snimci ide 73km/h :icon_biggrin:

Offline svemirac

• forumski skejter
  • **
  • Mjesto: Samobor
  • Moj Skuter: TGB R50X
« Odgovori #43 : 05 Srpanj, 2008, 16:14:00 »
ma sve pet,mada meni skut ide 68-71km. a nisam taknuo motor.
provjeravana vura uz dva auta... :icon_scratch:

Offline Giz

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • Kotrljam se...
    • GT Računala
« Odgovori #44 : 05 Srpanj, 2008, 17:11:05 »
Ni nemre iči skut brže bez drugog varia... gledao sam ja koliko remen radi, crtao po variu i tako to. Jednostavno nema prijenosnog omjera da se prebaci u "više brzine".
Daklem, bez multivara ili polinija nema kruha od veče brzine.  :sad3:

A razlika je u tome koliko tebi i koliko meni treba do 70 km/h i koliko ja lufta na gasu imam pri 70.  :headbang: :icon_thumright:

Evo originala... bolja je snimka i vidi se kako scoot ide.

http://www.mediafire.com/?squcfqv9vdo
« Zadnja izmjena: 05 Srpanj, 2008, 17:25:24 Giz »
Nisu se svi rodili savrseni, neki nemaju sluha, neki se rode invalidi, neki slovenci.

Dobriša Cesarić u recesiji... "Gle malu plaću poslije kiše, platiš račune i nema je više"

Offline Giz

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • Kotrljam se...
    • GT Računala
« Odgovori #45 : 15 Srpanj, 2008, 17:40:22 »
Mali update... Evo 4tog tjedna druženja sa malim crvenim zmajem i do sada nisam imao nikakvih problema... 2k kilometara je tu i scoot ide bolje nego ikada...  :headbang:

Ono što me jako neugodno začudilo je što sam prije tjedan/dva stavio malossi 16x13 6.5 gramske rolice u vario i danas kad sam ubacivao Polini Speed Control sam pogledao te iste rolice i bile se pojedene do BOLA. Baš sam se neugodno šokirao. Originalne su bile skroz ok prvih 1800km a ove Malossi pojedene do bola u kakvih 150km. To nisam očekivao od Malossia.  :nono:

Uglavnom, ubačen Polini SC danas i rezultat je dosta nezadovoljavajuči.

Kod ubacivanja Polinia, bolcne ne pašu nego se mora dati istokariti srce varia na točno 22mm (unutarnji promjer tog varia).
Da pojasnim zašto.
Bolcne su iste dužine, istih unutarnjih promjera no različitog vanjskog promjera tj. obje bolcne su 18mm unutarnjeg promjera dok je Polini 20mm vanjskog promjera a TGB je 22mm vanjskog promjera. Isto tako, Polini je čisti cilindar dok TGB bolcna ima na jednom kraju upuštenje od 1cm na dimenziju od 20mm tako da može taj dio preči preko zupčanika za paljenje scoota. Samim time se vario onda može širiti preko tog zupčanika. Stavljanjem originalne Polini bolcne scoot nije htio preko 50kmh ni sa jednom kombinacijom rolica jer se vario jednostavno nije mogao širiti.

Zašto nezadovoljavajuči rezultati?

Da pojasnim... Problem nije u Poliniju več očigledno u prijenosu scootera.  :icon_scratch:
Probali smo sve rolice od 4.7 do 8 grama i sad su nutra 6.9gramske koji su malo preteške ali s njima lagano držim putnu brzinu pa sam pristao na taj kompromis.  :angry7:
4.7g su prelagane i skuter se prevrtava sa nikakvom brzinom, 8 gramske su preteške i treba mu 100 godina do top speeda a 6.9 su neki putni kompromis.
Problem koji je tu izražen je taj da scoot opet ne ide preko 70 kmh. Nizbrijeg, uzbrijeg, pol gasa, četvrtina gasa... Ma kako god da okrenem on neče preko 70.

Okretaje imam, snage imam, gasa imam... top speeda nemam!  :'(

Ono na što ja sad sumnjam je upravo ta bolcna. Da nije ona nedostatno upuštena pa da na taj način ne dozvoljava variu širenje tako da remen dođe do samog vrha. Naime, fali oko 1cm remenu da dođe do vrha i mislim si nekako da tu leži tih 10/15 km dodatne brzine. Any ideas?

« Zadnja izmjena: 15 Srpanj, 2008, 17:41:54 Giz »

Offline ichko

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Kotor, Montenegro
  • Moj Skuter: Generic xor and custom project
  • Moja Kaciga: AGV K Rossi zoo
  • MojSetup: Malossi sport 70
  • MojSpuh: Polini 4race
« Odgovori #46 : 15 Srpanj, 2008, 18:06:40 »
Moze li biti da ima blokiranu struju cim ne ide niz brijeg vise nego po ravnom

Offline vpucko

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Belisce
  • Moja Kaciga: Nolan N84
« Odgovori #47 : 15 Srpanj, 2008, 18:27:00 »
da

Offline SlowRider

• MS počasni član
  • Tržnica : (+33)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Zagreb
« Odgovori #48 : 15 Srpanj, 2008, 18:30:37 »
Zaboravio sam da li imas obrtaljku :icon_scratch: Ako imas, na nogare i gas. Ako se razvrti preko 9000rpm onda nemas el. blokadu okretaja.

Offline Giz

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • Kotrljam se...
    • GT Računala
« Odgovori #49 : 15 Srpanj, 2008, 18:40:57 »
Zar nitko nije gledao dio gdje sam pisao o blokadama na TGBu?
Nema blokade na struji... Vrti se scoot stalno na 9500... Na prazno i preko toga. Daklem, nije struja...
Mislim da je ipak do završnog prijenosa. Sad ostaje pitanje... Dali paše sa SRke koja ima Morini mašinu?
Ako da, gdje i po koliko nabaviti?  :dontknow:

Offline SlowRider

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #50 : 15 Srpanj, 2008, 18:42:34 »
Kazes probali ste sve rolice od 4.7 do 8gr. Koje sve tocno gramaze?

Offline Giz

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • Kotrljam se...
    • GT Računala
« Odgovori #51 : 15 Srpanj, 2008, 19:01:47 »
4.7 prevrtava... Sve smiješno kak to zgleda...
5.? opet to nije to... Vuče na početku do 30ak... Kasnije dreka bez rezultata.
6.5 idu dobro al užasna dreka na 70. Do 60 vrlo brz, do 70 mu treba 100 godina.
6.9 tromiji u startu prvih par metara od 6.5, kasnije ok vuče i drži 70 olako.
7.5 trom u startu, nikako nabrati 50, onda krene koliko toliko.

Jedino što bi ja kasnije kad se vario malo "razradi" je probao ubaciti 6.5 za stalno. Iako, mislim da če riješenje biti ipak drugi prijenos.
Probati ču još potokariti 2 nove bolcne... Jednu sa manjim urezom a drugu sa večim. Čisto da probam.  :(

Offline SlowRider

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #52 : 15 Srpanj, 2008, 19:09:35 »
Koji centralni feder imas?

Offline Giz

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • Kotrljam se...
    • GT Računala
« Odgovori #53 : 15 Srpanj, 2008, 19:14:15 »
Serijala... Žuti federi kvačila..

PS
A da mi odemo na naku kavu napokon? Čisto onako... Da se istračamo?  :laughing7:

UPDATE:
Skužio zašto TGB neče preko 70!  :laughing7:
Hebena,odvratno glupa bolcna je preduga i vario ne sjeda kako treba te neda remenu gornje omjere.
Daklem, kao da stane u 4. brzini.
Rješenje je otiči tokaru i potokariti za 1mm unutrašnju stranu bolcne ali samo ono gdje je bolcna upuštena tj. taj dio koji ide preko zupčanika u dubinu, ne u promjer. Neznam ni sam kako bolje objasniti...  :drunken_smilie:
Samim time remen se ne penje do vrha varia nego stane nekih 8/9mm prije vrha.

Uglavnom, zato i zvoni scoot na viši brzinama. Jer ima lufta 1mm s unutarnje strane gdje mu je zupčanik od startera. Tu vario ne nasjeda dobro i zupčanik počne zvoniti. Taj dio bi morao vario stisnuti al kao što rekoh, bolcna neda da vario sjedne nutra kako treba i eto zvonjave!

Sutra sam kod tokara... Javim točne rezultate.
« Zadnja izmjena: 16 Srpanj, 2008, 19:47:54 Giz »

Offline svemirac

• forumski skejter
  • **
  • Mjesto: Samobor
  • Moj Skuter: TGB R50X
« Odgovori #54 : 17 Srpanj, 2008, 11:44:17 »
ne kužim kak ti niz breg nejde...meni i preko 80 niz breg ide. :dontknow:

Offline Giz

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • Kotrljam se...
    • GT Računala
« Odgovori #55 : 17 Srpanj, 2008, 13:15:38 »
Bum ti danas na kavi sve objasnio!   :icon_biggrin:

Offline roby44

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #56 : 18 Srpanj, 2008, 12:30:05 »
da, bolcna je problem, skuter na nogare i ful gas da vidis do kuda se penje remen.

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
  • Mjesto: Opuzen
  • Moj Skuter: Sr 70 R, KTM 625 SMC
  • Moja Kaciga: Held,Nolan
  • MojSetup: Polini sport, polini hi speed
  • MojSpuh: Mhr replica
« Odgovori #57 : 18 Srpanj, 2008, 12:53:02 »
EJ giz jel to govoris za bolcnu od seriskog variomata ili od polinijeva varia, a shvatio sam na koji dio mislis da se tokari samo jel na seriskom ili na polinijevu, jer meni na seriskom variu ima jos 5mm na kome se ne vrti remen...
Uvijek vozi samo onolko koliko ti uvlačenje fuzera dopušta

Offline Giz

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • Kotrljam se...
    • GT Računala
« Odgovori #58 : 18 Srpanj, 2008, 15:54:18 »
Na serijskoj bolcni...
Bolcna od Polini varia ne diže remen preko pola uopče.

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
  • Mjesto: Opuzen
  • Moj Skuter: Sr 70 R, KTM 625 SMC
  • Moja Kaciga: Held,Nolan
  • MojSetup: Polini sport, polini hi speed
  • MojSpuh: Mhr replica
« Odgovori #59 : 18 Srpanj, 2008, 20:10:57 »
u jbt. evo sadasam poslao 2 poruke ovima koji prodaju vario za morini makine pa cemo vidjeti, znas li tocno koliko grama su seriske jer ja sam stavio prije 300km, ima 2 ili 3 dana polini 8,4 gr i klizace i razlike skoro pa i nema, cak mi i sporije nabire preko 60 kmh
Uvijek vozi samo onolko koliko ti uvlačenje fuzera dopušta