honda, a ovisi o kojoj je pili rjec, nacinu voznje itd itd , meni svaki auto vise troši jer nepazim na gas.
ljepo ide i 1.5 90 konja (5 gen), a da nepricam o nekom 1.6 jos vtec, te ''manje'' honde su tu do 10 litara
sve ima svoje , ugl svaka honda ce manje trošit od bilo kojeg germany benzinca definitivno
o njima se nema puno pricat jer nemozes pogrjesit
mazda, nekako mi je najbolji 1.6 16v , 1.3 , 1.5 , 1.8 vole papat ulja ( 1.8 dosta ) , 1.3 ima dosta malu potrošnju dok 1.8 voli popit , 1.5 je tu negdje zlatna sredina mada mi on nedjeluje kao masina koja je izdrzljiva! (moje misljenje)
trenutna 1.6 16v (zaljubio sam se u nju) se vozi na 7 bez beda, moja voznja je oko 9-10 litara (preko ne)
te masine su iz razlicitih mazdi (bg, ba, bf, bj)
2.0 v6 - troši previše za cjenu sta daje(10, 15 ,20 litara) vozne osobine nista spektakularne,mrtav do 5tko, po meni jedino je dobar zvuk,
moram napomenit da je velika razlika u samom autu 1.5 i 1.8 u odnosu na 2.0 , v6 ima jače kočnice , deblje balans stange, 5 rupa na felgama, oem povezivace muldi (bar moja imala tak) gore i dole itd sam auto djeluje napetiji
auto koji je za klanje je definitivno suzuki swift gti . trpi sve i svasta, ide jebeno , potrošnja kak ga vozis (haha cudno)
samo nedaj boze sudara jer je napravljen od recikliranih limenki
ali je definitivno najzanimljiviji
yebiga jdm tehnologiju moras voljet, svaki je drukciji a opet isti , moraju ic u okretaje ali tako su i konstruirani (sto jedan vw opel itd nije)
ponavljam svaki taj auto sam imao kratko i nemogu sa točnošču govoriti o nekoj izdržljivosti i potrošnji (na kraju krajeva svatko drukcije vozi i u drugim gradovim) ali nesto steknes kad par komada prođu kroz ruke
sljedece sta zelim/tražim je honda 7 generacije a san mi je prelude 1.generacije (1979 - 1982) u oem stanju
oldschool rulz
ako netko ima sta za dodati neka doda,
edit: @jurich:da se vratim na pitanje, ugl honda 4 i 5 generacija minimalno 1.5 , dok 6 gen moze i 1.4
prilagodivši se današnjoj krizi i uvjetima jedan 1.5 vtec-e cisto zadovoljava i vise od potreba, naravno ako se ima vise novaca idi poviše, a na kraju krajeva na hc imas puno swapova ''jeftino''