stigo mi danas paketic sa ebaya,ali nisam bio kod kuce,nego stara,i morala je platiti postaru 5kn.
e sada meni bih trebalo jos doci par paketica,koje sam narucio,i sta cu ja sada svaki put morati platiti 5kn za svaki paket.
jel se moze reci postaru da vrati paket u postu,pa da ja osobno odem po njega,jer mi je glupo svaki put njemu davati 5kn.
dogovoriš se sa poštarom, svi su razumni i bez problema će ti izać u susret, moj poštar već ima ispisane žute papiriće samo datum dopisuje
a evo što sam izvukao i napisao par postova prije
Poštovani,vezano uz Vaš upit, obavještavamo Vas da se sukladno važećem cjeniku poštanskih usluga umeđunarodnom prometu, (koji je u skladu sa Zakonom o poštanskim uslugama, Svjetskom poštanskomkonvencijom te Pravilnicima Svjetske poštanske unije), iznos za dostavu tzv. Malog paketa naplaćuje4,50 kuna.Mali paket je isključivo međunarodna dolazna usluga koju zahtijeva pošiljatelj, a otpremnapoštanska uprava prilikom preuzimanja Malog paketa od primatelja dužna je označiti pošiljku oznakomPetit paquet ili Small Packet u pravilu u gornjem lijevom kutu adresne strane pošiljke iisključivo u tom slučaju se naplaćuje cijena za dostavu na adresi. Isporuka u poštanskom uredu sene naplaćuje.Iz naprijed navedenog vidljivo je da Hrvatska pošta ne može proizvoljno odlučivati za koju pošiljkuće spomenuti iznos naplatiti, već se dostava Malog paketa naplaćuje samo za pošiljke koje je kaotakve poslao pošiljatelj.U nadi da smo uspjeli pojasniti predmetne nejasnoće, srdačno Vas pozdravljamo.S poštovanjem
što se tiče "malih paketa" to nema veze sa dimenzijama već sa etiketom koja nalaže da se paket tretira kao "mali paket" a na njoj piše "SMALL PACKAGE"
da se ne citiram non stop na predhodnoj stranici piše kako sam prošao donedavno
@ivanm - reputacija nema veze sa sellerom, kupovao sam od mnogih koji nisu imali nijedan ili do max 10 feedback-a pa je stizalo super-extra-brzo
evo paketa kojeg u ponedjeljak očekujem, standard intl. shipping je u pitanju
2015-07-24 19:07 CROATIA, ZAGREB 10003, Insert item into domestic bag
2015-07-24 15:06 CROATIA, ZAGREB 10003, Receive item at office of exchange (Inb)
2015-07-21 16:49 CHINA, GUANGZHOU, Insert item into bag
2015-07-21 14:11 CHINA, 523112, Receive item from customer