ajde da se i ja javim
kod aliexpressa ti je sličan sistem kao na ebayu samo što su jeftiniji i za svaki proizvod koji kupiš dobiješ tracking #
u slučaju da tracking # nije valjan kroz 10 dana imaš pravo dispute-a (ja čekam i do 15 dana) i povrata novca (neki tracking # nisu valjani i to piše ili u oglasu ili kaže prodavač nakon slanja)
@ivano_007 - sve plaćam preko alipay-a koji
ne uzima proviziju već ide kao i direktno plaćanje karticom, čisti srednji tečaj jer je alipay proizvod alibabe tj aliexpress-a
prednost ilitiga možda i minus svega toga u srednjem tečaju je ta što ako si nešto platio tipa 50$ na današnji dan kad je tečaj USD 6,8kn i reklamiraš proizvod da bi potražio povrat novca ako je tečaj veći od 6,8 onda si u plusu ako je manji naravno onda si u minusu jer kako plaćanje ide po srednjem tako i povrat ide po srednjem ali na dan kad zaprimaš novce
kupovinom preko mobilne aplikacije ostavruješ dodatne popuste kako po pojedinačnoj tako i na "builk" kupovini
istim korisničkim imenom spajaš se i na alibabu gdje možeš još jeftinije trgovat i imaš mogućnost plaćanja paypal-om (ali to je priča za sebe....)
@skoda90 - postotak koji plaćaš paypalu je 5% odnosa tečaja PBZ i njihovog (PP tečaj)
dosad preko 120 transkacija odrađenih kako direkt preko kartice tako i preko alipay-a i sve da kucnem o drvo radi kako treba
komunikacija sa prodavačima je bolja nego kod ebay-ja jer kad otvaraš dispute sve poruke koje ste izmjenili vide se kroz dispute proces
ukoliko se prodavač nije javio kroz osobne poruke duže od 5 dana i duže od 3 dana kroz dispute tj ukupno 8 dana, do sada kroz takve 3 situacije sam sutradan dobio povrat novca bez obzira na stanje pošiljke/proizvoda
mislim da nisam mogao detaljnije, ako nekog još nešto zanima, znamo se....