cauuu
Ajd mi reci, kako ti je koji kit radio, performanse, trajnost... i ostalo
Ovak, ovo mi je prvi kit vjerovali ili ne. Napravil sam 38 soma bez ikakvog otvaranja mašine sa serijskom mašinom (mislim na cilindar, znači tvornički dihtunzi, karike...) pa sam brusil cilindar sa 40 na 41,5 jer mi se rasipo igličasti lager i karika zacvikala i tak sam se vozil nekih 5 somova do 43000 km i onda sam se raspištoljil i uzel kit i novu radilicu (Top Performances) i nakon godinu dana se tak popigala da nisam vjerovat mogo. Počel je motor cvikat i nekaj je zveckalo unutra. Kad sam otvoril i videl kaj se desilo, htel sam ga zapalit i bacit u smeće, cijeli motor! Kupil sam MHR radilicu, ležajeve i semeringe u lagercommercu, dihtunge sam nove uzel kod perkušića u autobil-u na jarunu i dan danas se vozim bez greške. Kit sad sve skupa ima skoro 14000 km.
Ali ima jedan ALI... Ja često to štelam (rolice, auspusi) tak da se ja većinom vozim sa tvorničkim auspuhom i težim rolicama i maximala po obrtaljki je negdi 7000 okretaja u minuti i ne vozim se jako. Dovoljno da oderem klince kad zajebavaju. Uvijek smo dvojica na motoru u 95% slučajeva. Zajedno oko 180 kila imamo
Svi me pitaju kad stanem nakon nateravanja da kaj je to unutra...
Al kad stavim ZX-a gore... i kad ga naštelam (makar to traje par dana... rolice, dizna... jer svaki put je drugačije) onda fakat poteže... Frend mi ima stalkera iz '99.-te, MHR replica 70ccm, overrange, produžen prijenos, del'lorto 21, sređen do bola i od 50 do 70 me NEMA! Okretaji su onda negdi i do 9 tisuća. Makar, ZX ima maximalnu snagu na negdi 8-8 i pol tisuća. Jedino mi je teško nariktat dobar start s mjesta jer mi je sj***n onaj "torque driver" (neznam kak se zove na hrvatskom), pa na startu gubim puno dok se ne počne centralni feder stiskat. Ne pomažu puno ni racing federi kvačila. Jebeno sređen minarelli može sj*** bilo kojeg piaggia, al nisam ja takav da idem izvlačit maximum iz agregata, zato i imam tolke kilometre.
Sve u svemu, ak se oćete vozit ko ljudi kupite si runnera četverotaktnog ili nexusa jer ovo je rupa bez dna. Ili ak imate para i volje kupite si pravi motor a ne ove "drkalice", tak to ja zovem