A dobro, tu se ne mogu slozit u potpunosti, jer da nije određeno zakonom, puno bi se manje ljudi i vezalo u autu i nosilo kacigu, neki zato sto se s pojasom/kacigom ne osjecaju ko frajeri, drugi bi cesce zaboravljali na to, trecima se nebi dalo i tako.. I automatski veca smrtnost, koliko toliko, tako da je samim time zakon odigrao nekakvu ulogu.. Jer u tom slucaju nije da bi ljudi odlucivali da li si ugrozit zivot nego ima puno ljudi bez mozga, koji nebi bili ni svjesni da si ugrozavaju zivot..
Tipican primjer je kad mi netko kaze da je sigurnije vozit se bez pojasa u autu.. Da, jedni od najboljih inzenjera na svijetu rade na testiranju sigurnosti u autu i nakon milijardi potrosenih dolara dosli su do zakljucka da pojas povecava sigurnost (cak i zracni jastuk moze bit smrtonosan ako nisi vezan) i onda se nade netko ko misli da je pametniji od svega toga i kaze da pojas ugrozava sigurnost (a ima ih dosta) jer su culi da se nekad dogodila takva iznimka tipa covjek u autu zaspo, okrenuo se na krov, auto izgorio i on je prezivio jer nije bio vezan pa je ispao iz auta..
Al dobro, to je bilo malo o zakonu, sto nije tema rasprave, pa da se vratimo na temu..
Kacigu sam na kraju kupio u meterou, apsolutno se vidi odmah da je kvaliteta za koplje ispod kacige koju primarno koristim, al s tim sam i racunao, zato i je kostala 200 kn.. Covjece, samo kukac kad me pogodi u nju zvoni koda me cigla pogodila, necu ni mislit sta bi bilo da padnem..