Epilog;
Zadnje dane malo kopkam po forumu i vidim da se u Tržnici događa sve više namjernih
krađa, slanja krivih dijelova, otkrivanje duplih accountova i sličnih bedastoća.
Stara pravila su;
Ne šalji dijelove prije uplate para, pogledaj prijašnje ocjene s tržnice, razmijeni slike.
Ta pravila, i kada ih se netko pridržava, nisu sigurna, jer na slikama može biti jedno,
a primljena roba nešto sasvim drugo.
Ni broj postova nije garancija da je forumaš ozbiljan, tj možda je aktivan član, ali i
dalje g0vno od osobe.
Ideja koja mi je nastala je svrstavanje u dvije kategorije, dva odvojena topica u kojima
će se javno objaviti (tu bi sada dobro došla koja riječ modova i admina) pune adrese i
imena trgovaca. Mogući i brojevi mobitela. Topici bi bili pod sticky u Tržnici.
Čista lista za one koji to naprave dobrovoljno, kao znak da nemaju ništa za skrivati i da
im je u cilju trgovina na obostrano zadovoljstvo, kao i rješavanje potencijalnih komplikacija.
Crna lista sa adresama, imenom i prezimenom, koja će služiti za trgovce koji su na neki način
zeznuli dogovorenu trgovinu i nisu riješili problem od prije.
Znam da postoji sistem "Oprez na tržnici", ali nije dovoljno precizan. Naime, dupli account-ovi
ga jako lako zaobiđu. S druge strane, ekipa sa čiste liste će svojim javnim istupom pokazati da
nas ima još koji ne radimo gluposti u trgovini, a ako se i dese kojim slučajem, tu smo da ih riješimo.
Ovo je samo ideja, nitko nije vezan lancima, zato bi trebalo mišljenje svih vas. Argumentirano,
postovi tipa "ovo je glupa ideja" neka se brišu, osim ako nakon toga ne slijedi tekst razloga.
Meni je jasno da u slučaju uspjevanja ove ideje treba proći određeno vrijeme da se svi naviknu
na novonastalu situaciju i pretrage prije kupovine/prodaje, ali mislim da ćemo na ovaj način
barem malo otežati šupc1ma koji nam dolaze u zajednicu zaraditi na nepošteni način.
Komentirajte, sudjelujte, ovo je pitanje koje se tiče cijelog foruma, jer čak i ako niste aktivni
trgovac, jednom će vam zatrebati neki dio, a onda želite najmanji rizik zaheba.