@ VEPAR
A kako postati provjeren ako nemaš prethodnih trgovina? Po kojem kriteriju?
Po broju postova (H i F, ako se dobro sjećam, su imali masu postova)?
Po ocjenama na tržnici (kako ih skupiti ako ne trgovinom)?
Po dugom članstvu na forumu (ima ih na tisuće godinama neaktivnih)?
Ni ti ni ja nemamo neki broj postova (ja se više držim offtopica, ekipa mi je dobra,
a u tehniku se ne kužim dovoljno da bi pomogao ni sebi, a kamoli drugome), a opet,
tu smo, neki nas i osobno poznaju...
Nema sigurnog načina. Moramo znati da se dobar dio novih članova pojavljuje kada
im nešto rikne na skuteru i trebaju pomoć, a često i zamjenski dio za to što im
stvara problem. Oni su često ciljana skupina lopova, jer zbog svog neiskustva i
nepoznavanja pravila (slike, ocjene, poštarine,...) nadrljaju tamo gdje drugi nebi
ni pogledali prodavane stvari zbog prodavača.
Nasjedaju i stariji članovi, polakomljeni dobrim iskustvima prethodnih prodaja, više
ne drže gard i nasjednu. Nekad je to razlika u 20ak kn poštarine, nekad je to rama
od 300tinjak kuna, a nekad i cijeli skuter od par milja...
Ovo sa kodovima i adminima/modovima mislim da nije lako izvedivo, to bi trebali biti
kriptirani podaci (te stvari se inače lijepo plaćaju, a ovaj forum živi od dobre volje),
uzimalo bi dosta vremena modovima i kupcima (posebno kada se pojavi neki dobar
deal gdje je pitanje 15ak minuta hoćeš li ga ubosti ili ne) i nekako ne vidim da bi glatko
teklo...
Tko ima namjeru krasti dijelove i skutere u susjedstvu, vjerujte, znaju šta vozite i gdje
živite, adrese im neće pomoći (nemoramo stavljati kućne brojeve, ako će vam biti lakše
na duši) niti im dati neki info koji već nemaju ili nemogu skupiti na drugi način.
Trebalo bi (usput) riješiti i problem nabijanja postova (50 u 2-3 dana), takve poteze
sankcionirati i rezati broj postova.. Znam da se na ukazano, nakon provjere, brzo izda
upozorenje, ali svejedno bi trebalo zbrisati osvježavanje 2-3 godine stare teme sa
odgovorima tipa
,
,
,...
Opet se ja razvezao ko' Dostojevski