Tehnički kutak > Tuning skutera
Luna tuning
eladio:
--- Citat: djserato - 09 Lipanj, 2015, 20:34:33 ---evo citat od jenog našeg člana "eladio" koji je 04.03.2011 godina napisao ovo za ABS na Lunama
"
nije to pravi ABS ,
to je neki mali "spremnik ulja" koji se nalazi kod kljesta diska.. pomaze oko blokiranja kocnice (u biti imas osjecaj kao da je kocnica malo meksa) , ali to nema veze s pravim absom"
--- Kraj citata ---
naravno da to nema veze s ABSom , i naravno da su te kočnice uistinu slabe za moderne skutere..
serijska luna je sama po sebi slaba i te su kočnice sasvim ok za nenabrijane vozace, i taj ABS malo pomogne ali nema to veze s ABSom..
..kad sam vozio piaggio x10 , malo ozbiljnije brzine i puno ozbiljnija situacija pa kad sam morao stisnut obje kočnice pa kad su "proradile ručice" tek onda sam prvi put shvatio šta je to ABS na motoru..
u svakom slučaju kočnice na luni zadovoljavaju tehnički i služe svrsi , ali daleko je to od ozbiljnih kočnica :redface:
eladio:
--- Citat: miha12357 - 09 Lipanj, 2015, 20:46:09 ---Ali zasto ne blokira? I zasto dok ju stisnem na punom gasu ne proklizi....bilo to da je kamen tj soder...il dok je cesta mokra...isprekidano koci...znaci dok ju stisnem do kraja...oke onda neznam sta bi moglo biti ak nije to...ali znam ipak razliku između kocnice npr na sf2 bogovske naspram ovog ali blokira! Ovo ne blokira nikak
--- Kraj citata ---
zato jer je slaba kočnica.. nebi blokirala ni da nema ABSa ..drugačije ti to ne mogu objasniti :dontknow:
da li si probao kočiti na nekom drugom skuteru, japanskom ili talijanskom ?
miha12357:
Da...kazem znam da su kocnice k**ra* naspram talijana i japanaca...ali okee nema onda :hello:
djserato:
i kao što je eladio rekao kada voziš veći motor s ABS-om onda znaš kako one funkcioniraju na motoru, i sam vozim BMW RT 900 (ovaj iz avatara) i puno mi je puta pomogao.
A koliko znam ili bar mislim da se na skuterima do 50 ccm ne ugrađuje ABS jer su oni i tako limitirani do 50 km/h te im stoga i nisu potrebni ABS sistemi.
suni:
Ovo je otislo malo offtopic pa eto onda
serato kaj si ti policajac? Hh
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju