Tehnički kutak > Tuning skutera

Remen Malossi

<< < (4/7) > >>

Punisher:

--- Citat: Mr J - 10 Listopad, 2006, 09:08:04 ---
--- Citat: Punisher - 09 Listopad, 2006, 22:48:41 ---Karburator sam očistio prije niti pola mjeseca a svjećica je nova (Boscheva) stavljena prije možda tjedan dana. Ali ne vidim kakve to veze ima sa remenom i kvačilom...  :-X

--- Kraj citata ---
Kupi NGK svjecicu dodje 25kn Bosch radi svjecice samo za aute, nezna raditi svjecice za motore...

Za dobar start je bitno: 1. Serijske rolice ako je sve serijski (lakse rolice bolje ubrzanje, teze rolice veca vmax)
                                2. Dovoljna sirina remena (jer ostvaruje kontakt sa bocnim stranicama)
                                3. 3 manje opruge na kvacilu (one kontroliraju kada ce se kvacilo otvoriti i ostvariti prijenos na kotac)
                                4. centralna opruga koja ostvaruje pritisak na remen (preporucam malossi zutu)
                                5. dobar omjer zraka i benzina (karburator) jer ako je previse benzina onda radi sa 50 % prave snage!!! Meni je jedno vrijeme bio rastelan karb i ubrzavao je kao 4T a uz brijeg je jedva isao. (to je bilo kada sam ga kupio :-) )

--- Kraj citata ---
Sve to što si napisao je ok i super ali gledaj ovo: stavim stari remen i motor kreće sa višim okretajima (samo poslije već oko 20-30 km/h padne - koji je i razlog što sam uzeo novi), stavim malossijev remen i kreće sa nižim okretajima i koliko god ja njega gurao kad mi skuter ide 80km/h po satu nakon pola ure dolazeći do te brzine okretaji mi nisu preko 7000  (dok je sa starim remenom već oko 65km/h počeo razvlačiti preko 7000) ??? One tri male oprugice, niti centralni niti ništa nije dirano nego samo ta dva remena sam isprobavao i još ne mogu skužiti kako to skuter kreće sa višim,tj nižim okretajima. Može li mi tko to objasniti  :'(  ???

Punisher:

--- Citat: el - 10 Listopad, 2006, 10:04:44 ---moze mi tko objasnit di se oidesava taj karb... (omjer zraka i benge)

--- Kraj citata ---
Pročitaj ovo na sljedećim linkovima:

http://www.svijetskutera.com/forum/viewtopic.php?t=18967

http://www.svijetskutera.com/forum/viewtopic.php?t=1798

iako za onih 720 stupnjeva uopće ne mora biti točno (kad pročitaš ovo gore znat ćeš o čemu govorim)

Mr J:
novi remen je siri i pocinje prije hvatati!!! To ti je razlog!

Punisher:
OK. Da li će se ovaj Malossijev remen prilagoditi jer sam prešao možda jedva 50km s njim ili... i koliko na kraju mogu preći sa njim? Da znam trebam li nabaviti male oprugice i centralni i koliko one u stvari dođu  :binkybaby:

Mr J:

--- Citat: Punisher - 10 Listopad, 2006, 14:41:58 ---OK. Da li će se ovaj Malossijev remen prilagoditi jer sam prešao možda jedva 50km s njim ili... i koliko na kraju mogu preći sa njim? Da znam trebam li nabaviti male oprugice i centralni i koliko one u stvari dođu  :binkybaby:

--- Kraj citata ---
On je sjeo i sada je tako kako je... Potrosenost remena se gleda po njegovoj sirini jer kao sto sam rekao bocnim stranama ostvaruje kontakt...
Centralni cca. 80kn manje opruge set 3 vrste cca. 120 kn

Kazes za koji motor trebas i to je to...

Kada budes mijenjao najbolje ti je da kvacilo skidas sa pistoljem, onda onu veliku maticu (gedora 38 mislim) odvrnes tako da kvacilo omotano krpom stavis u skripac i odsarafis sa francuzem ili cekic + odvijac ako ne ide nikako drugacije...

Pazi kada se odsarafi da ti ne skoci u facu, jer je opruga prednapregnuta...

kada budes vracao natrag potreban ti je jos jedan da ti stisne dok ti rukom ne nasarafis maticu, poslije ju pritegnes....

PRIJE ODVRTANJA MATICE FLOMICEM ZABILJEZI (CRTA PREKO MATICE I KUPLUNGA) DA ZNAS KOLIKO TREBAS STEGNUTI...

Svakako to promijeni, vjeruj mi osjetit ces razliku... ako nisi mijenjao rolice onda ti je najbolje da i njih promijenis, ako nemas rezonantni auspuh  i multivar onda uzmi serijske rolice...

Taj remen ce ti izdrzati nesto manje nego serijski... Njegova prednost je manje zagrijavanje... -> tebi ne igra nikakavu ulogu.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju