tek sad sam videl ovu temu
kad se nosi na pjeskarenje staklarenje itd , najbolje je lagere i semeringe ostaviti di su i bili , poslje se blok ljepo opere,ispuse, zagrije , sve van, zastiti se kaj se nece plastificirati i na plastificiranje , isto tak blok je bolje pjeskartiti da je slozen skupa,ak je u dobrom stanju, unutra di ide radilica se nagura obicna krpa i dobis sve iznutra netaknuto
lageri i semeringi nisu nikakva investicija a dobro ih je zamjenit ak vec blok ide popola
evo fotke kak sam ja na yz-u 80 uredil masinu
Jebiga sad, lagere sam povadil pa su oni zaštitili, dosjedima nije ništa nisu dirani, a tamo di ide radilica sam ionako malo brusil sa vodobrusnim i bixaom pobrusil srh od lijevanja. Velim, jedino nisam trebal staklarit, pjeskarenje uvrh glave.
A vraga semeringi i lageri nisu investicija, kompletna zamjena na mojem bloku te košta oko 250kn, s tim da mi je Anđelko dal popust za forumaše...znači cca 250-300kn, s tim da je sve SKF ili KOYO, kineze nisam uzimal. Sve sam stavil novo.
@Ivan_drifter
-60kn me koštalo plastificiranje, a plastificiral sam ovo kaj vidiš na slici, cijeli blok sa poklopcem magneta i vodene. , deklo nisam pošto je on već tvornički plastificiran a tamo di ide variomat i kvačilo nisam ni plastificiral ni staklaril.