Tehnički kutak > Tuning skutera
Minarelli midrace radilica i ležajevi za nju!?
danc00:
--- Citat: pajo - 19 Prosinac, 2011, 23:10:37 ---kad budeš napravio koji kilometar če vijerovatno dobit svoju toleranciju
--- Kraj citata ---
E to sam si i ja mislil, jer nisam čistil onu mast, ubiti malo jesam kolko sam mogel sa krpicom al kad sjedne i kad se mast razleti onda će plesat mala po bloku ko beba, samo da ne previše :laughing7:.
Kamba:
Loše si ugradio ležajeve,stisnuti su! 99 % sam siguran! Radilica se mora vrtit ko luda kad ju zavrtiš!
danc00:
--- Citat: Kamba - 19 Prosinac, 2011, 23:25:11 ---Loše si ugradio ležajeve,stisnuti su! 99 % sam siguran! Radilica se mora vrtit ko luda kad ju zavrtiš!
--- Kraj citata ---
Nemre biti loše jer sam ovak radil i sve je išlo ko podmazano:
Lagere sam navukel na radilicu pritiskom na unutarnji prsten po cijeloj površini, oni su sjeli ko budali šamar do radlice.
Veliki blok sam zagrijal da se rastegne i radilica je upala u blok ko beba, samo se klac čulo. Također je sjela po cijeloj površini.
Mali blok sam zagrijal i upal je do 2/3 širine lagera, ostalo sam dotegnul sa 6 imbus vijaka...doduše prejako prvi put. Pa sam popusti tek tolko da nije prenapeto a opet stegnuto kak treba.
Eto sve sam pazil i ne znam kak bi drukčije to trebal delati....
No vrijeme bu pokazalo jel dobro ili nije :dontknow:
cvele60:
--- Citat: Kamba - 19 Prosinac, 2011, 23:25:11 ---Loše si ugradio ležajeve,stisnuti su! 99 % sam siguran! Radilica se mora vrtit ko luda kad ju zavrtiš!
--- Kraj citata ---
Potpis :icon_thumright: Jedino kad stavis semeringe ta "lakoca ' okretanja nestaje...Moraces da probas da je iscentriras jer su ti unutrasnji prsteni lagera otisli prema spolja i zato teze ide...
Odradi ovo sto je Mario napravio...
http://svet-skutera.rs/forum/index.php?/topic/49-aprilia-sr-1/page__view__findpost__p__2012
Zato ne zuri sa stavljanjem semeringa...
danc00:
Da, da kužim, kad sam ja mali blok stezal prema velikom onda sam taj ležaj kod magneta valjda izgural ovak prema ovoj slici, i zato kad sam malo otpustil onda sam dobil na laganijoj kretnji radilice.
Moram onda ovo napravit, nego sad samo pritegnem ovaj ležaj kod magneta prema unutra dok ležaj sjedne tih 0.5mm ili manje?
Pas mater, a do sad je tak sve ljepo išlo, ajde bar ne moram vadit ovaj drugi semering nego samo ovaj kod magneta on ide lakše!
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju