Bok,
prije par dana, nezgodom mi je srušen SF2 sa nogara na desni bok. Srećom su ostala otvorena ona metalna odmorišta za noge pa se plastike nisu oštetile, i samo je puknulo to desno "odmorište".
Nakon toga sam se vozio nekih 20-ak km u jednom danu i slijedeći dan nakon 1 km nešto je jako počelo cvilit kod motora. Odmah sam ga ugasio. Pričekao sam, probao ga upalit anlaserom, nije išlo, čulo se samo zujanje elektromotora i onda sam ga upalio na kurblu i odvezao se nazad tih 1 km. Cviljenje se i dalje čulo, ali nešto manje.
Danas sam skinuo poklopac s namjerom da skinem variomat i vidim što se dogodilo. Maticu i onaj prednji dio sam skinuo, ali onaj zadnji, nema šanse. Vrti se, ali ga ne mogu izvuć.
Inače 2 x godišnje skidam variomat i skidam i stavljam blokadu, i kako znate, to ide glatko, samo klizne sa osovine.
Uspio sam na osovini rastaviti variomat. Zagurao sam okasti 7 sa zadnje strane. Sad je sve skinuto osim one zadnje pločice variomata na kojoj su klizači. Ona se vrti oko osovine i ne mogu ju skinut sa nje.
Ne znam što se dogodilo. Ta pločica kao da je u nekom utoru na osovini. Čak sam ju probao i sa radapcigerom povuć...i ne ide.
Ako netko zna ko ima ili je imao SF, što je na osovini da sad to ne ide van? ...i šta da napravim?
Inače, jedna rolica je dosta oštećena, izbrušena, i u variomatu sada uopće nema masti (inače je bilo puno). Pretpostavljam da je možda od pada skutera, neka rolica ispala iz ležišta i napravila s***anje.