(Sad se vi pitate, pod kojom naoblakom ?)...
Radim, vezano za pomorstvo, i trenutno mi je (trebali bi se preselit) "baza", unutar carinske zone Luke Rijeka... kancelarije su, naime, uz bok jednog od skladišta, i tamo dolazim parkirati i motor... i to ne pred ulazom, nego unutar ulaza, u proširenju pred početak stubišta...
Nikome od zaposlenika još nije "došlo" da prigovori na poziciju gdje parkiram, iz motora se ne osjeti nikakvih isparenja, da bi se usmrdilo od benzinskih para (po ljeti se osjetilo, pa sam ga ostavljao pred ulazom) , uglavnom toliko o poziciji...
Kako mi radimo po noći, otišao sam na teren, i vrata smo smo samo zatvorili (a ne i zaključali)...
E, sad dolazi ono glavno: netko je ušetao, "bacio pogled" na sadržaj bisaga, i najprije je bilo za vidjet bočicu-sprej sa mljiekom za krpanje/i pumpanje probušene gume...
Taj "biser" je uzeo tu bočicu, i cijeli motor nasprejao tom smjesom... izgledalo je kao bijela pjena (tučeni bjelanjak na prvi pogled)...
Počev od naslage na prednjem blatobranu, preko fara i instrumenata, pa preko tanka i sjedišta, sve do zaključno sa zadnjim blatobranom...
Smjese je očito još preostalo, jer je "s brižnom pažnjom" prošao rubove oko sica, i po cijevima auspuha (to se nije moglo ocijedit-namjenski je nanešeno tuda)... Motor je, uglavnom, izgledao kao prekriven 15-20 cm-skim bijelim "oblakom"...
Obično ispraznim bisage poslije puta, za po gradu, ali ta bočica se i inače vozi sa mnom...
Unutra je, ne mogao previdjeti, kožnu torbu sa alatom, 2 kutije cigareta, u drugoj bisagi mi je bila boca vina "s porijeklom", za prijatelju odnest ujutro.... ništa to nije otuđeno... to je bila samo neka sitna duša, koja je htjela meni napakostit (jer me vjerojatno poznaje)... ne vjerujem da (netko drugi) ne bi ništa ukrao, kad je već imao priliku...
I onda je čovjek još sretan, da nije napravio neku radikalnu devastaciju... sasjekao cijevi goriva, pneumatike, izgrebao lak...
Komentirao mi je jedan bajker, da je sretan dok ga nitko ne uhvati... kaže, da bi takav otišao dobro polomljen, i to ne samo za njegov motor, nego bi ga držali, dok ne bi došao vlasnik motora, a onda bi mu presudili... Badave mi ta utjeha, kad je to neki bijednik, koji je jak, dok zna da je siguran...
"Stvar" se ponaša kao zaljepljena tanka guma... uz malo trljanja se skida čistom krpom... to je lako po ravnim, velikim površinama, blatobranima, tanku, za sic se zalijepilo... "stopilo"... uopće ne otpada... ali među instrumentima... ja bi mu isto "poravnao kosti", dok to čistim...
Vidim, da bitno ne utječe na vožnju, pa se ne opterećujem puno, čistim na etape... pol tanka prekjučer, pol jučer... sa ispuha sam očistio odmah, prije kretanja, jer nisam znao, kako će se ponašat, ako zapeče...
Uglavnom... molim mu se za zdravlje, i sretan je, što se ne zna tko je... mala bi mu bila Hrvatska, za početak bi dobio te iste 2 bočice po autu... pa nek čisti..... kad mu kosti zarastu...