ja isto imam jedan primjer i to u kuci svojoj
ovako:
narucili smo ford galaxya iz njemacke od dilera auta, bio je 98" godiste a mi smo ga narucili 00"...imao je godinu ipo dana i 196t km na satu...bili smo malo skepticni prema toj kilometrazi ali kad je dovezao auto je bio ko novi...znaci mirisao je na novo, radio ko novi...isao pre dobro..sve mu je bilo ispravno..sad ima 507t km na satu..motor nikad otvaran, spone su mu original, kugle su mu original, skoro cijeli ovjes je original...promjenili smo ono sto se mjenja, zupcasti svakih 70tkm, ulje svakih 8t i tako dalje..
samo da napomenem da je to isti auto kao i vw sharan i seat alhambra i govorim o motoru 1.9 tdi (turbo diesel intercooler)
nas poznanik..jer par godina nakon kupio auto iz hrv, za hrvatsko trziste..mislim da se radi o 03" godini.. na tom autu je nakon 250t km trebalo gotovo sve na ovjesu promjenit, kvaliteta materijala unutra je daleko losija...ali tek nakon 10 godina je ta razlika uocljiva (govorim o interijeru i propadanju materijala nakon neznam koliko godina)...onda smo nedavno htili kupit isti takav auto samo noviji..i ovaj put se radi o vw sharan
nazovemo dilera i pitamo u vezi uvoza opet...i kazemo da smo nasli na oglasu taj auto..te da je prvi vlasnik, stanje odlicno, nije uvezen itd.
kaze on bolje kupit u njemackoj auto koji je napravio 4234324234 km nego tu auto koji je za hrvatsku napravljen...to nam je i on rekao i to smo sami skuzili
tako da smo uvezli auto iz njemacke koji nas je izasao skuplje nego da smo u hrv kupili al mislim da se isplatilo....za sada je bombon i sve je ispravno..i presao je 204t km...kad smo ga kupili (sto je za taj automobil malo)
ne kazem da taj auto nema mana, dapace ima problem sa stabilizatorima balanst stangi koji se moraju mjenjat dosta cesto..original su trajali 400t km..a zamjenske stalno mjenjamo...znalo nam se dogodit da prolupa nakon par dana...kupili sad original pa cemo vidit kako dalje, i da klima mu se prazni cesto..i kod novog auta...
ja sam samo naveo primjer kako je to kod mene...a zamislite koliko ima takvih primjera po cijelom balkanu?