evo ovako je to iz prve ruke.
dva rezima rada: sekvencijalni i automatski koji ima tri moda rain, sport i tourer.
nema lera pa na mjestu ne mozes turirati. kada je sec, onda mozes birati da li saltas na volanu sa +/- ili klasicnom noznom polugom. motor je uvjek u 1 brzini pa nema 1 dolje a ostale gore vec je odmah saltanje u drugu gore. e tu je ta prednost sto mozes saltati bez pustanja gasa i sto nema sanse da itko brze presalta sa nogom nego sa rukom pomucu komandi +/-. dakle savrseno brzo. to se mora probati.
sto se tice karakteristika, hm, tu je problem nesto reci s obzirom na one koji manu opisuju kao skuter jer ima, KAO, isti prijenos. dakle, prijenos mane i skutera nemaju veze jedan sa drugim. mana ima automatski varijabilni kompjuterski kontrolirani prijenos u kombinaciji sa aprilia sport gear sustavom zupcanika.
sto se tice ciklistike, stvarno je mrak. grize cestu, sta da vam kazem. reagira na najmanji poticaj tjela i pada u zavoj ko od sale (pun tekucinama ima 230 kg!!!). slalom po ljubljanskoj aveniji u spici kad se ide sa posla, pod punim gasom kroz tri trake ... svrsio sam jedno 17 puta.
jucer, npr, naletio sam na kita sa hondom cbf 600s. nema sanse (inace taj motor mi je bio varijanta 2 za kupovinu). kocnice su kraj svijeta, doziranje po zelji i trenutnoj situaciji.
nabava vjetrobrana pod obavezno, ubi me u prsa preko 140 km/h. noge odlicno "udju" u udubino onog profiliranog spremnika za kacigu pa tu nema problema. jedino prsa.
eto toliko za sada. uostalom dodjem na iduci meet pa cete vidjeti iz prve ruke