Pozdrav tuning ekipo!
Gledam sve ove dosadasnje projekte, i odlucio sam se i ja pohvaliti svojim
Naravno, kao svaki tuner jako puno muka me docekalo tokom tuniranja mog Runnera, dosta kiteva (a pogotovo karburatora) sam promijenio, i da nemam pored sebe Beverly 250i.e nebi imao prijevoznog sredstva, jer je Gilera vise na servisima nego u voznom stanju.
Dosta texta,da kazem sta i kako se radilo...
Prvo skuter je bio ovakav:
Imao je na sebi češke tablice,jer je tamo kupljen davne 98.god...
Onda sam ga takvog krenuo sredjivat (Arrow,servis,weber karb i Fly) i nesto malo stylinga (ofarban u crno-crveno,otpilio nosac tablice, zmigavci i zadnja svjetla od Vxr-a,ruckice,neke naljepnice) i takvog ga vozio duze vrijeme...
Onda sam "odustao" od Runnera, i prodao ga takvog kakav je bio (djelom isto jer me uhvatila policija) i kako sam mislio da cu prestat sa skuterima, prodam ga mehanicaru.....
Al tu prica ne zavrsava, jer mi je falilo to tuniranje skutera, i kupujem ga od mehanicara nazad ali ovaj put sa HR papirima, i na novo slozenom masinom.
Nova radilica,lezajevi,semerinzi,pumpa vode...Malossi Sport na 2.specijali,Fly,Polini For Race 2, Redsponge i Dell 17,5 (7,2gr roline, ljubicasti centralni i zute opruge na fly-ju)
Skuter je isao odlicno tada, i zao mi je sto sam ga uopce dirao...al meni nije bilo dosta i u medjuvremenu su kupljeni sljedeci dijelovi:
(Slika jos dok je bio u razradi,jutro nakon sto sam ga kupio)
-STAGE6 TORQUE CONTROL
-MALOSSI MULTIVAR
-DELL PHBG 19 DD by PINASCO
-3 POLINI FILTERA (jedan je od frenda)
-BUZZETTI nogara
-STAGE6 ravna prirubnica
-Polini primarni prijenos
-3 podizaca amortizera
-Stage6 Boost Bottle
I jos masu toga,nemogu se ni sjetit (stavit cu slike pa cete vidjet) ugl od tada kad je masina slozena, pocetak proslog ljeta,znaci 2009 sam svasta mijenjao na skuteru,razne setupove...ali najvecu gresku sam imao na samom kraju tog ljeta kada sam pri brzini od 60km/h na zadnjem kotacu se prosu na ledja...
Tad sam promijenio volan,osovinu,rucke od kocnica i sve sto se skrivilo, a neke dijelove jos nisam ni zamjenio jer nisam imao para (deklo,plastike,...)
Uglavnom da ne pricam sve,jer sam i zaboravio a i neda mi se zamarat sve vas tom cudnom pricom...
Da kazem sadasnju situaciju, skuter je do prekjucer bio rastavljen..i pocinjem ga sastavljat nazad, jer moram na tehnicki...pa cu ga slozit prvo za tehnicki,a onda cemo dalje...odlucio sam se za ovaj setup na kraju:
MALOSSI SPORT (2.specijala)
MALOSSI MULTIVAR (lagane ruline)
STAGE6 TORQUE CONTROL (bijele opruge,srednje nategnute,3 utega)
MALOSSI BIJELI CENTRALNI
MALOSSI WING BELL
POLINI PRIMAR
DELL 19 (dizne 45,60,85,klipic 30,igla w9 (osigurac na 2.rupi od gore))
POLINI FOR RACE 2
MALOSSI REDSPONGE (na airboxu skinuta ona lulica)
MALOSSI KEVLAR
MALOSSI TORSION CONTROLLER
Eto, jako je cudna prica..i nako svega kad zbrojim i oduzmem nisam se dovoljno vozio jer je skut (kao sto sam rekao) bio stalno na servisima,a i krivim sebe jer sam bio nedovoljno iskusan...da pocinjem opet,puno pametnije bi ulago i radio bi uz minimalnu pomoc drugih...
Zaboravio sam napomenuti da je onim padom na kralju ljeta otisla sasija u krivo (zadnji kraj) pa eto posto mi niko nije konkretno odg u tehnickim pitanjima,molim vas ovdje da mi kazete sta bi mogao napravit u vezi toga,jer je gore sada montiran novi amortizer i nosac masine...i ne zelim s vremenom da se opet sve iskrivi,kao da sam pare bacio u zrak onda :/ :/ :/Ako je kupovanje nove sasije jedino rjesenje,onda cu to napravit
SLIKA:
Evo malo slika: