Aaa, znam "djede", ali meni ne smeta pamet, poć do Zadra, ako bi bili imalo umjereni uvjeti... a 10-12 (stupnjeva) može s lakoćom napravit tokom ne-kišnog dana, a bez vjetra... a po 12-14 sam bil do Splita, pred 2 mjeseca sa
najavljenom "jakom do olujnom" burom...
Naravno, već samo doba siječnja, uopće ne obećava, ali uz more je druga klima... ako je 10 stupnjeva, onda je 10 od Rijeke do Zadra, Šibenika, Splita, Makarske, Dubrovnika (sve, dok je cesta uz more)...
A za Zagreb... iz temperature od 10, ja moram kroz "brda i doline" Gorskog Kotara, a to znači preko sat i pol kroz temperaturu, ne višu od 2-3 stupnja, ako ne i nižu... badave mi onda povišenje temperature, kad se "spustim" u kontinent, ni tamo nije nešto... Karlovac je prepun vlage od silnih voda... i sve tako... Ni Istra nije bolja... i kroz Nju sam se vozil usred ljeta, a da mi je bilo hladno kroz središte poluotoka... a ja uvijek (zadnjih 15-ak godina) imam dodatnu garderobu sa sobom, bez obzira na 7. ili 8. mjesec...
Ni sam Velebit nije za potcijenit, ali zbog moguće bure...
Hendikepira me ova hladnoća (nepotpuna garderoba), neimanje grijanih ručki na motoru, negrijanog moto-odijela...