Čovjek dobro kaže, nemaš se kaj svađat. Svi pljuju po Kinezima, a nemaju pojma o njima. Istina je da su više skloni kvarenju nego brendirani skuteri. Istina je da su niže kvalitete. Istina je također da idu slabije. To sve opravdava njihova cijena. Dijelovi za njih su također jeftini, ali j#bote nemreš mi reć da je Kinez sranje. Svaki skuter može bit sranje ako ga ne paziš, pa čak i ta jebena Gilera Runner (ljudi, poklonite se kad to ime čujete). Daj ti sad reci neke od stvari u kojima se ne slažeš s mojim kolegom, molim te.
evo da pokusam u par recenica ti odgovoriti...
da, istina je da za 4 tisuce kn dobijes skuter koji slabo ide i slabo trosi... s tim se slazem, ali sad amo s druge perspektive gledati na to...
za 4 tisuce kn dobijes skuter kojem sve plastike promijene boju, ukrute se i popucaju (oko kmh sata, zmige i stop svijetla, vecina plastika) odvije se vilica na vijencu i ima 3 cm lufta na volanu kad kocis, puknu mi od one 3 vodilice na variomatu po kojem idu klizaci 2 vodilice, remen puca u prosjeku svako 2 tisuce km, kuplung cvili prilikom svakog starta kao god sredio pakne i zvono,kocnice zadnje kao da i nema u 80% baotiana , prednja jako slabasna, ovjes slabasan, vilice propadaju na pomisao kocenja, gume plastik fantatik i uzrok mnogobrojnih padova , kilometar sajla se nekim cudom istopi i pukne, nezz zasto... akumulatori crkavaju stalno, a trebas kurblati po 10 puta da upali...
to je bilo na nekih 5 primjeraka koje sam vozio, ne sve na jednom ali 2/3 ovog sto sam naveo je imao svaki od ovih sto sam vozao
a recimo runner ili peugeot kojeg ne dizem u nebesa, ali takodjer ih imam, nikakvih problema s masinom nisam imao da kucnem od drvo (sorry, semering na strani magneta pustio i trebao ga mjenjati kvar kostao 16 kn) za usporedbu, baotian trosi na full gasu na 100 km nekih 3 litre, ide nekih 70 kmh, ja sam s pezoom sf2 s frendom svaki dan isao na more, on na baotianu, ja na pezou, on na full gasu, ja na pola gasa (serijala mrtva), meni je potrosnja ispala 2.54 l (70 kmh po cestama i 20% grada gdje sam vozio na noz jer nije bio sa mnom), njemu je potrosnja ispala mislim 2.8 ili tako nesto... pa mi reci da opravdavaju svoju cijenu i sve to...