jednostavniji softver od iOS-a nisam vidio...a ne kad otkljucam HTC ili N97 recimo i userem se jer je toliko toga nabacano da ne znam di bi kliknuo...po cemu je android bolji? nek mi netko kaze jer nisam imao priliku igrat se s tim osim na frendovom nekom HTC-u pred godinu dana (koji me nije odusevio niti malo) i na xperiji mini (koja me takodjer nije odusevila)
Stvar je u tome sto android ima low-end, mid-end i hign-end mobitele, dok sa iOS samo imas iPhone. Kako vidim ti si probao mid i low end android mobitele, sa high-end sve je drugacije
. Naprimjer Galaxy S, onako stock je dobar al nista spektakularno, al kad skines neki custom ROM koji je optimiziran i sredjen, onda mobitel ne mozes vise prepoznati
.
A sto se tice ovoga kad otkljucas android pa te ceka komplikacija, na netu je bezbroj home launchera i biras koji ces koristiti, dok to kod iPhone-a ne mozes... To je ono glavno sto ne valja kod iOS, nemas slobode. Imas malu slobodu sa jailbrejkom, al to je nista naspram rootinga i fleshovanja kod android. Kod androida (ako si malo iskusniji sa programiranjem) pravis svoj OS kako ti pase! Oduzimas stvari koje ti ne trebaju, pisanjem scriptova optimizujes sve sto ti treba, ubacivanjem novih kernal-a moze overclockovati procesor, znaci nema kraja.
Nisu se dzaba svi softverski velikani sada okrenuli tom OS, sve vise programa za komp postaju app za android sto je fantasticno. Npr android-ov music player je bezze, al nije problem, skocis do marketa i skines sebi winamp
.
Mogao bi ja ovako do sutra, al dovoljno je