ma ne..obična kožna jakna...valjda će štitit od hladnoče, a termo podstava će bit džemper domesticus
Nažalost, Agil, koliko god se ti protivio visokoj cijeni, žalosna (glede novčanika) je istina, da su te termopodstave vrijedne svake kune koju daš za njih... Vozim se od 1977. na 2 kotača, i obzirom na godine, više nisam sebi želio dozvolit da mi bude (pre)hladno...
Uzeo sam si u 2. mjesecu vodonepropusne hlače i rukavice, u 3. windproof "zakrpe" za koljena (stave se čičak trakom, nešto preko 200 Kn - vrijede svaku lipu), a dobio sam vjetronepropusni (samo) ovratnik i kornjaču...
Sad se (od pred koji mjesec), prvi puta u 30 godina, vozim sa (dobivenoj na nagr. igri !) moto-jaknom. Uvijek su to bile neke "kućne" jakne i ispod toliko maja, da postaje upitno normalno kretanje...
Prošli mjesec sam si uzeo podhlače... ne možeš vjerovat, kolika je razlika, od njih, do običnih dugih gaća, koje sam lani nosio u hladnije doba...
I ja sam "tanak" sa financijama, a sad imam na sebi moto-opreme, za upotrebljiv polovni auto...
Ako želiš "potrajat", da te zdravlje služi i "pod stare dane", morat ćeš odlučit:
Ili moto-termo-oprema, ili stroj u garažu, čim temperatura padne ispod 20-ak stupnjeva ...
Btw. jedna od praktičnih razlika između "skupe" termo opreme i "home-made" garderobe "protiv hladnoće":
Neki dan sam, sve tako obučen, samo skinuo kacigu i rukavice i otvorio patent jakne (čak sam i bubrežnjak zaboravio skinut) čekao red za platit neke račune 20-ak minuta u Fini... ali NEMA preznojavanja, zbog "sobne" temperature u prostoru šaltera !!!!! ...
(ajde se "prikladno" obuci ne-moto garderobom za vožnju, pa tako ostani obučen u grijanoj prostoriji...
)