Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: VW Passat 2.0 TDI PD , ~ 140ks  (Posjeta: 63353 )

0 Članova i 4 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Go-Go RUNNER

• Tržnica : (+12)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Gilera Runner 50sp
Odg: VW Passat 2.0 TDI PD , ~ 140ks
« Odgovori #80 : 14 Siječanj, 2011, 20:43:01 »
PD je neka oznaka, ili je to onaj standardni 2.0 u passatu?

Ne znam stvarno kod mog starog passat 2.0 140ks nikad problema, cak 380tkm.
Samo redovan servis, zagrijavanje i normalna voznja...

PD- Pumpa/dizna

Offline marko.p

• Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Karlovac,Zagreb
  • Moj Skuter: GP1, Sr50 Replica Alex de Angelis,Golf Plus sportline tdi, Polo 9N3 tdi
  • Moja Kaciga: HJC, IXS
« Odgovori #81 : 14 Siječanj, 2011, 22:25:32 »
meni na renault laguni 1.9 dci 110 ks oko 9L po board computeru  :o
malo to puno...
poznanik ima onu 2.2 dci i sami problemi od prvog...

ta 1.9 bi trebala bit ok

Offline aerox92

• forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Gilera Vxr 200
« Odgovori #82 : 14 Siječanj, 2011, 22:35:49 »
previse mu to trosi..provjeri ti laze li to comp ili nesto drugo nije u redu

Offline Trinad

• forumski biciklist
« Odgovori #83 : 03 Veljača, 2011, 23:38:51 »
Evo da vam malo i o tom auto nešto napišem , tj. da vas "obratim" ,vas potencijalne kupce  ::)
Naime,pošto doma imam auto servis,i sam sam servisirao taj auto,tko ga želi kupit savjetujem mu da ga zaobiđe u širokom luku!   :icon_thumright:
Prvo je na autu otišao zamašnjak,imao lufta na 150tkm  ::) (zamašnjak se nikad nebi trebal mjenjat  :toothy12: ),kupuje se set-zamašnjak,lamela,potisna ploča,lager= 10 000kn ) Na zamašnjaku se nalazi paljenje motora pa je motor je imao rano paljenje što je dovelo do pregaranja FAP filtera ( filter čestica čađe,nešto poput katalizatora,nalazi se na EURO V motorima ) = 42 000kn,a bez njega auto ni na leru neče radit  :icon_scratch:
Promijenjeno je gore navedeno,ali motor je i dalje "ružio" i na većim okretajima se još uvjek tresao,ne tak jako kao zbog debalansa zamašnjaka al još nije to to bilo,cilindri se nisu mogli ujednačit tj tester je pokazivao prevelika odstupanja kod korekcija dizni na leru  ???
motor je otvaran,a imalo se i što za vidjet..  na bregastoj osovini 2 brijega fale,a 2 hidropodizači - uništeni!
bregasta osovina - 6 000kn,2 hidropodizača 200kn  :drunken_smilie:
Nakon potrebnih 60 000kn auto je osbosobljen,pali i vozi  :notworthy:
opet napominjem,auto ima 150tkm a ne vozi ga neki divljak  :nono:
Dijelovi su općenito skupi,a za taj PD ( pumpe duse ) motor, jedna dizna košta 5 262kn ( 4dizne=21 050kn)  :drunken_smilie:
i to se ne događa 1 od 100 , to se događa njima 90 od 100 !
Koga got zovem ( mehaničare ) svi imaju problema s 2.0 TDI PD motorima  :icon_scratch:
FAP filter nije kupljen novi,repariran je,a na dan kad sam ga donesel ,još 2 su stigla odma zamenom,a imal je naručeno još 5 za 2.0 PD !
Zamislite si sad da podignete kredit da kupite takav auto,di budete uzeli još 60tkn ? još jedan kredit?
1.9 TDI PD su vrhunski motori,al ovi noviji 2.0 im nevaljaju ništa!!
tak daa..razmislite prije kupnje navedenog  :icon_thumright:
cheers!  :hello:

Svaka čast na objektivnom osvrtu  :icon_thumright:
Ne volim dizlove jer kad nešto ode ima da zoveš keruma da ti pare dade  :toothy12:
Oldschool rulz  :toothy11:

Offline Lugburz

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Rukovodioc-pijanac
  • Mjesto: Mjesto:
  • Moj Skuter: MojSkuter:
  • Moja Kaciga: Moja Kaciga:
  • MojSetup: MojSetup:
  • MojSpuh: MojSpuh:
« Odgovori #84 : 04 Veljača, 2011, 00:07:32 »
nema do g1 dizel,za cijenu 4 dizne od ovog passata golfa 1 restauriras do zadnje vide i napravis generalku na motoru :toothy12:
Rock out till your life is at an end

Offline wonderkid

• Tržnica : (+2)
  • maxi forumaš
  • Spol: Ženski
  • Moja Kaciga: !
« Odgovori #85 : 04 Veljača, 2011, 16:25:06 »
moze netko staviti slike dizne u autu,zanima me ;D

Offline ChRiStIaN

• Tržnica : (-1)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Bedekovčina
  • Moj Skuter: Aprilia Leonardo 250
  • Moja Kaciga: SMK Gullwing
  • MojSetup: Polini Hi-Speed control
  • MojSpuh: Serijala
« Odgovori #86 : 04 Veljača, 2011, 16:41:10 »
j#bote dizna :D

Ja uzo Ibizu 1,9 TDI PD i auto je pre pre...za 2.0 je vec postalo opce poznato da se kvare i da se vise nece proizvodit vec ce ih zamjeniti neka druga generacija masina! ;)

Offline R@kija

• Tržnica : (+23)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #87 : 04 Veljača, 2011, 18:24:06 »
2,0 tdi je dobar u golfu,jer su bosch dizne a u passatu siemens,ili obrnuto nesjecam se vise,u golfu 140-170ks ide ko kuga

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Opuzen
  • Moj Skuter: Sr 70 R, KTM 625 SMC
  • Moja Kaciga: Held,Nolan
  • MojSetup: Polini sport, polini hi speed
  • MojSpuh: Mhr replica
« Odgovori #88 : 04 Veljača, 2011, 18:26:39 »
mislim da si u pravu, siemens su u passatu, to isto kao i na fiatu stilo, bosch bobine rade bez problema, Beru isto.. dok kod onih siemensa su se masu ljudi zalilo da krepaju
Uvijek vozi samo onolko koliko ti uvlačenje fuzera dopušta

Offline speed

• DJ gYzMo
  • MS počasni član
  • Tržnica : (+4)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Ogulin
« Odgovori #89 : 04 Veljača, 2011, 21:10:32 »
vozio golfa v GT TDI 170 KS....rijeci su suvisne :laughing7:

Offline gogo180

• forumski skejter
  • **
  • ........
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: zagreb
  • Moj Skuter: sp-180, sp-50,vxr180
  • Moja Kaciga: zekina
  • MojSetup: 185ccm
  • MojSpuh: neki ručno rađeni ???? bog zna
« Odgovori #90 : 05 Veljača, 2011, 14:35:19 »
ispravak netočnog navoda Maserati je pod grupacijom FIAT.s.p.a. i Fiat je največa grupacija (FIAT,ALFA ROMEO,LANCIA,FIAT PROFESSIONAL,ABARTH,JEEP,CHRYSLER,DODGE,RAM,MOPAR,FERRARI,MASERATI,MAGNETI MARELLI,COMAU,TEKSID) to sve čini auto industriju Fiat grupacije a da ne nabrajamo dalje new holand itd..  http://www.fiatspa.com/en-US/Pages/Home.aspx

A da se i nadovežem uz temu 2.0 TDI PD vozim škodu 2007 s tim motorom i zadovoljan sam ima 90000km i za sad sve pohvale a za kvarove me nebriga jer ima mobilno jamstvo to znači dok god servisirate vozilo u škoda ovlaštenom servisu imate garanciu na motor i deferncial i to je super. Imao sam škodu iz 2004 1.9 TDI  na kojoj mi je turbina otišla škoda je to uredno nakon 5 godina starosti vozila i 200000km zamijenila po svom trošku  :notworthy:
Po mom mišljenju Škoda je naisplativije auto današnjice  ULOŽENO/DOBIVENO

Offline Trinad

• forumski biciklist
« Odgovori #91 : 05 Veljača, 2011, 19:58:51 »
ispravak netočnog navoda Maserati je pod grupacijom FIAT.s.p.a. i Fiat je največa grupacija (FIAT,ALFA ROMEO,LANCIA,FIAT PROFESSIONAL,ABARTH,JEEP,CHRYSLER,DODGE,RAM,MOPAR,FERRARI,MASERATI,MAGNETI MARELLI,COMAU,TEKSID) to sve čini auto industriju Fiat grupacije a da ne nabrajamo dalje new holand itd..  http://www.fiatspa.com/en-US/Pages/Home.aspx

A da se i nadovežem uz temu 2.0 TDI PD vozim škodu 2007 s tim motorom i zadovoljan sam ima 90000km i za sad sve pohvale a za kvarove me nebriga jer ima mobilno jamstvo to znači dok god servisirate vozilo u škoda ovlaštenom servisu imate garanciu na motor i deferncial i to je super. Imao sam škodu iz 2004 1.9 TDI  na kojoj mi je turbina otišla škoda je to uredno nakon 5 godina starosti vozila i 200000km zamijenila po svom trošku  :notworthy:
Po mom mišljenju Škoda je naisplativije auto današnjice  ULOŽENO/DOBIVENO

Daj objasni malo ovo mobilno jamstvo? Znači bez obzira na godine, bez obzira što je istekla garancija i sve ostalo, ako ga servisiraš isključivo u njihovom servisu oni ti pokrivaju svaki kvar? Šta i to postoji?

Ne stoji ti baš zaključak da je Škoda najisplativije auto današnjice, u velikoj si zabludi, počevši od servisa, a svi znamo koliko košta servisiranje auta u ovlaštenim servisima, pogotovo dizla, a o velikom servisu neču ni pričati. S druge strane priče, desio ti se jako teški kvar na 1.9, šta da ga nisi cijelo vrijeme servisirao tamo i da ne postoji takvo jamstvo, šta onda? 15k kn za novu turbinu? Po tvome razmišljanju bi rekao da si ili neki privatnik ili  imaš dobru financijsku sigurnost.  :toothy11:
Već sam rekao da ne preferiram dizlove radi visoke cijene održavanja i potencijalnih kvarova čiji popravci koštaju i do 5-6 puta više nego klasične oldscool n/a mašine  :icon_thumright:

Offline gogo180

• forumski skejter
  • **
  • ........
« Odgovori #92 : 05 Veljača, 2011, 20:21:47 »
Vidi ovako svaka tipa vozila ima približno istu cijenu uzdržavanja dal to škoda ili kia , mislim o istim skupinama vozila, recimo mercedes i BMW i AUDI imaju približne cijene servisiranja tako kako god okreneš isto ti a Škoda jedina nudi mobilno jamstvo čak imate i u slučaju kvara besplatu vučnu službu do prvog ovlaštenog servisera. Neče vam bit potrebna članarina HAK-a, Suludo zvuči to sve ali istinito, to ima i sve svoje mane recimo na toj škodi octavi iz 2004 s 1.9 TDI  veliki servis na 120000 koštao je 5500kn samo to onda ovo ima lufta ono otišlo pa ležaj i na kraju je taj servis ispao vrtoglavih 15000kn nebi vjerovali, i sad ako vi ne pristanete na bilo što što su oni utvrdili da je otišlo ili da nemože izdržat 15000km do idučeg servisa gubite odmah to mobilno jamstvo. Kad nemate recimo samo jednog žiga od mobilnog jamstva kao da uopće nemate to jamstvo ,čak se i znalo desit da mi je tata bio na putu i prekoraćio je interval za 1000km i odmah su mu rekli da se to više nesmije desit tralala jer gubite jamstvo...     Mi več 10g vozimo škodu i pre zadovoljni smo uslugom i svim što nam nude. Sve škode smo kupili u porsche inter auto  na slavonskoj aveniji tamo ih i uzdržavamo tako da nikad problema.         
     :notworthy:

Offline Trinad

• forumski biciklist
« Odgovori #93 : 05 Veljača, 2011, 21:44:53 »
Vidi ovako svaka tipa vozila ima približno istu cijenu uzdržavanja dal to škoda ili kia , mislim o istim skupinama vozila, recimo mercedes i BMW i AUDI imaju približne cijene servisiranja tako kako god okreneš isto ti a Škoda jedina nudi mobilno jamstvo čak imate i u slučaju kvara besplatu vučnu službu do prvog ovlaštenog servisera. Neče vam bit potrebna članarina HAK-a, Suludo zvuči to sve ali istinito, to ima i sve svoje mane recimo na toj škodi octavi iz 2004 s 1.9 TDI  veliki servis na 120000 koštao je 5500kn samo to onda ovo ima lufta ono otišlo pa ležaj i na kraju je taj servis ispao vrtoglavih 15000kn nebi vjerovali, i sad ako vi ne pristanete na bilo što što su oni utvrdili da je otišlo ili da nemože izdržat 15000km do idučeg servisa gubite odmah to mobilno jamstvo. Kad nemate recimo samo jednog žiga od mobilnog jamstva kao da uopće nemate to jamstvo ,čak se i znalo desit da mi je tata bio na putu i prekoraćio je interval za 1000km i odmah su mu rekli da se to više nesmije desit tralala jer gubite jamstvo...     Mi več 10g vozimo škodu i pre zadovoljni smo uslugom i svim što nam nude. Sve škode smo kupili u porsche inter auto  na slavonskoj aveniji tamo ih i uzdržavamo tako da nikad problema.        
     :notworthy:

Tako sam i mislio, jer u svakom grmu leži neki zec. Veliki servis od 2000€ si danas rijetko tko može priuštiti, pa na kraju krajeva za te pare kupiš polovni Punto sa 120.000km. Ovakav tip usluge je čisti lopovluk, jer na svakom servisu će ti iskusni mehaničar naći neki element koji je van zadane tolerancije ili tome slično i potom tu uslugu naplatiti, plus zamjena i plus dijelovi, plus šta se svaki servisni interval moraš pojaviti kod njih... Kad staviš sve na papir, puno je to para i izdvajanja za jednu Škodu, i općenito za neko auto...
Naravno, onaj tko si to može priuštiti a k tome se i ne želi sa autom zafrkavati, za njega je čisto ok, a još više za onoga tko bude jednog dana kupio tako održavan polovni auto :icon_thumright:
Kolko para tolko muzike  :icon_biggrin:
« Zadnja izmjena: 05 Veljača, 2011, 21:46:40 Trinad »

Offline Lugburz

• maxi forumaš
  • Rukovodioc-pijanac
« Odgovori #94 : 06 Veljača, 2011, 03:11:05 »
u danasnje vrime neznas sta je bolje,kupit novi ili polovan auto...na kraju ispadne da je bolje kupit auto star 10 ili vise godina,em se manje kvare,em je jeftinije odrzavanje...danas dosta auta ima 17" gume,pa ti iskesiraj 5k kn za nove gume...jeba mater ako nije najbolje kupit keca dizel,trosi 5L BILO CEGA,gume 200 kn komad,kanta 5l ulja 100 kn,drugo odrzavanje skoro pa nepotrebno :toothy12:

Offline Iwo SR Tuono

• moderator
  • Tržnica : (+9)
  • maxi forumaš
    • Scooter Inside
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: NRG Power R2019
  • Moja Kaciga: Nolan
  • MojSetup: Athena Racing division modular 70cc,PWK 24
  • MojSpuh: Yasuni C20
« Odgovori #95 : 06 Veljača, 2011, 14:18:37 »
najisplativije auto današnjice je auto star 5-6 godina s pouzdanom servisnom povjesti i ne preko 100 000km, dizel/benzin danas bi rekao dizel jel je za 90lp do 1kn jeftiniji od benzina tako da i na to treba gledat.
Uglavnom ŠTA GOD da kupiš zajebat ćeš se.
preko tjedna smo klosari vikendom smo sminka

Offline Lugburz

• maxi forumaš
  • Rukovodioc-pijanac
« Odgovori #96 : 06 Veljača, 2011, 14:21:20 »
evo ja iman hyundai accent 10 godina star,94tkm,auto je ekstra.u tih 94tkm promjenjen maf senzor i nekidan pakne jer se jedna odljepila,inace su imale mesa jos za bar 50tkm

Offline gogo180

• forumski skejter
  • **
  • ........
« Odgovori #97 : 06 Veljača, 2011, 20:23:05 »
A gledajte zavisi za šta se auto koristi i koliko ti je potrebno , mi smo imali masu problema unazad 5 godina i stari baš kaže nikad više bez servisne knjige, jer ja to gledam na drugači način recimo ovako. Imao sam kombi iveco kupljen nov 2003  nije servisiran u ovlaštenom od prvog dana jer je skupo bilo itd. na 200000 mi pukne radilica napravi veliku štetu nov motor je koštao 37000kn za te novce sam mogao 2 godine ga servisirat i imao bih nekakvu garanciju a ovako k**ra*, lakše ja davat svaki mjesec npr.1000kn nego odjednom 37000kn ako me kontate šta želim reći. Nakon toga svega 2006 kupimo nov Mercedes sprinter 315CDI i opet ponavljamo istu grešku nismo ga servisirali u ovlaštenom na 220000km pukne lančanik i sve se podrobi motor je koštao vrtoglavih 50000kn jer rabljeni nismo mogli naći za njega bio je star tek 2god, i da zaboravih reći nakon 1 god mi je čak počeo hrđat što je čudno za mercedes i to mi naravno nisu priznali jer nema servisnu.Iz ovoga svega smo povukli pouku veliku pa tako od sad samo ovlašteni strogo i to je to   ja bih preporučio ljudima koji koriste auto dosta 50000km i više godišnje da servisiraju u ovlaštenim radionicama .  Mercedes/Iveco sve je to isto sranje tako i osobna vozila sve je to manje više isto vjerujte mi.

Offline Faba

• maxi forumaš
« Odgovori #98 : 06 Veljača, 2011, 20:40:39 »
A gledajte zavisi za šta se auto koristi i koliko ti je potrebno , mi smo imali masu problema unazad 5 godina i stari baš kaže nikad više bez servisne knjige, jer ja to gledam na drugači način recimo ovako. Imao sam kombi iveco kupljen nov 2003  nije servisiran u ovlaštenom od prvog dana jer je skupo bilo itd. na 200000 mi pukne radilica napravi veliku štetu nov motor je koštao 37000kn za te novce sam mogao 2 godine ga servisirat i imao bih nekakvu garanciju a ovako k**ra*, lakše ja davat svaki mjesec npr.1000kn nego odjednom 37000kn ako me kontate šta želim reći. Nakon toga svega 2006 kupimo nov Mercedes sprinter 315CDI i opet ponavljamo istu grešku nismo ga servisirali u ovlaštenom na 220000km pukne lančanik i sve se podrobi motor je koštao vrtoglavih 50000kn jer rabljeni nismo mogli naći za njega bio je star tek 2god, i da zaboravih reći nakon 1 god mi je čak počeo hrđat što je čudno za mercedes i to mi naravno nisu priznali jer nema servisnu.Iz ovoga svega smo povukli pouku veliku pa tako od sad samo ovlašteni strogo i to je to   ja bih preporučio ljudima koji koriste auto dosta 50000km i više godišnje da servisiraju u ovlaštenim radionicama .  Mercedes/Iveco sve je to isto sranje tako i osobna vozila sve je to manje više isto vjerujte mi.

nije cudno za mercedes kombije...

Offline marko.p

• maxi forumaš
  • Mjesto: Karlovac,Zagreb
  • Moj Skuter: GP1, Sr50 Replica Alex de Angelis,Golf Plus sportline tdi, Polo 9N3 tdi
  • Moja Kaciga: HJC, IXS
« Odgovori #99 : 07 Veljača, 2011, 10:08:48 »
mislim da si u pravu, siemens su u passatu, to isto kao i na fiatu stilo, bosch bobine rade bez problema, Beru isto.. dok kod onih siemensa su se masu ljudi zalilo da krepaju
siemensove dizne su u passatu, i to samo 2006 god, ti imaju problema...

a u stilu su Sagem bobine a ne siemens, imala moja stara taj krš, nije bilo tjedna da se nešto nije pokvarilo, prodan sa 80 tkm i star 3 godine...