Ukratko spavam s kacigom
Kaciga je samo radi naše/vaše osobne sigurnosti tj zdravlja,jer bez zdravlja covjek se moze pozdravit sa zivotom.
Svako zna da se razna sranja u prometu dogode u treptaju oka! Nitko ko vozi motore velike ili male nece sam
sebe ugrozit toliko koliko ce ga netko drugi,da li zbog neznanja,gluposti,nerazmisljanja, ili teškog idiotizma.
Mislim da svi znate o čemu govorim!
Kao sto svi kazu Kaciga čuva glavu ali da li samo Glavu??
Da naravno u onom najgorem slucaju opasnom po život! a sto je s onim malim stvarima poput zaštita očiju,dišnog sustava,kože???
Vjerujem da je svatko doživio da mu prašina ude u oči i momentalno ga onesposobi za normalne i jednostavne funkcije prilikom vožnje,
ili kakav insekt vam ude u oko prilicno nezgodna situacija i jos stvarno mnogo neugodnih i opasnih scenarija.
Kao sto rekoh razna sranja su uvijek iza ugla i uvijek će na žalost bit jedino sto mozemo ih dočekat pripremljeni što najbolje možemo!!!
Kazna za kacigu je 1000kn neka bude 3000 i vise svjedno, ali isključivo za ceste namjenjene za kretanje motornih vozila dok za naseljena mjesta
bude prilagodena ili simbolična(100 200kn). U nekom idealnom svijetu
Meni jedino nikad nisu bili jasni ljudi koji kupe jači motor tipa cbr600,zx6 i jače,koji kupe kacigu od 700kn i kažu TO je TO!
Znaci ima najmanje 5000e za motor a kao nema 200e 300e za pravu kacigu?
pa J.... te u glavu tu mutavu takva vrsta motora razvija
najmanje 250kmh na sat i ubrzava kao raketa.Sta stvarno misle da ce im ta papir kaciga u necem pomoć?
ili roditelji koji sinu ili kćeri kupe 50ccm sa 15godina i kazu a KACIGA ĆE PRIČEKAT nemamo sad jos i za to
?
na takva razmisljanja stvarno nemam komentara
Poštena Kaciga je dugoročno ulaganje u sebe i svoju sigurnost.Kvaliteta od davnih vremena ima svoju cijenu ali opet ne toliko skupu kao ljudski život!
Kao stara poslovica kaze Pamet u Glavu,ja cu jos nadodat Pamet u Glavu u zivotu i Pamet u Kacigu u prometu!
Cuvaj te se...
Pozdrav
još samo jedna mala sitnica je... onog koji stavi kacigu samo da izbjegne kaznu,sine prodaj motor i kupi si romobil