Kad sam krenuo sa 13 godina voziti, kaciga mi nije bila ni na kraj pameti, a ne da je nosim. Kupljena je, al' je nisam nosio do 16., mislim. Sa 16 mi je tek počelo dolaziti iz dupeta u glavu da mi se svakave stvari mogu desiti, a komad plastike na glavi puno znači u više od rekao bih 70% slučajeva. Prošle godine sam kupio malo kvalitetniju kacigu za 700 kn, nije nešto, al' u svakom slučaju bolja od predhodne.
Znam da sam još uvijek ilegalan u prometu jer nemam vozačku, al' kad sam zašao u 17-u, počeo sam puno svijesnije razmišljati i sad si ne dozvoljavam da se vozim bez kacige, u najmanju ruku mi bude neugodno bez kacige na glavi koliko sam forsirao da je nosim i na malim relacijama. Više mi ne pada na pamet da proletim kroz križanje, a da ne stanem i ne pogledam lijevo i desno. Iako živim na selu, i nema baš nekog gustog prometa, al' neka, vrag nikad ne spava.
Imao sam 2 slučaja u kojima sam mogao glavu pošteno izudarati i izguliti da nisam imao kacige na glavi.
Što se tiče kazni, ne možda, nego sigurno da se postrože jer kako sam već naveo u 70% slučajeva će vam ta stvar koju ne volite nositi spasiti glavu od koje kakvih udaraca, pa možda i onih koji su opasni o život. Znam da ima onih koji će možda reći da sad serem i ne znam što sve ne, al' ako pogledate... Tako je. Tako da mislim da nebi trebalo biti neslaganja i da se postrože kazne.
Prvenstveno kacigu nosite zbog sebe i svoje sigurnosti, a ne zbog zakona i policije.