SF2: pri frontalnim udarima cesto strada sasija....zbog robusnosti prednje vilice....ne podnosi losa ulja za mjesavinu radi malih toleranija klipa i cilindra....losi "gurtner" karburatori te cesti problemi pri hladnom startu radi defektnog elektricnog coka.....jako losi HJP sistemi kocnica.....plocice jako malo traju...te se cesto tesko odzracuju...radi specificnog polozaja kocionih klijesta....skupi rezervni dijelovi.....starije serije su imale problema sa CDI jedinicama(peugeot-ove)...one shindegen su rijesile problem nemogucnosti startanja na anlaser......tesko se dolazi do rezervnih dijelova posto je generalni uvoznik "forticar" na izdisaju....
AEROX: pouzdana masina minarelli...obilje rezervnih i tuning dijelova.....odlicne brembo kocnice...atraktivan dizajn.....sportski polozaj vozaca....dobar serijeski ovjes.....
ugl: radje rox-a.....
1) pri frontalnim sudarima strada šasija ili ti rama svim skuterima, osim ako nije frontalni sudar sa 5km/h...
2) ja sam svojemu bivšem sf-u nekada znao nasuti i ulje oda auta, pa je klip nakon 12000km bio kao nov...
3) za kočnice se slažem da se brzo troše, ali kočenje je prilično dobro...
4) za razervne dijelove nemogu ništa reći, jer meni u 12000km se niti jedan dio nije pokvario...
5) također sa cdi-em nikada nisam imao problema...
6) u vinkovcima u MAG-Moto imaš sve rezervne dijelove, tako da "forticar" nije jedini...
e sad malo o aeroxu...
1) pouzdana mašina, istina, ali i sf-ova je pouzdana... napominjem znao sam u svoga bivšega sf-a nekada nasuti ulje od auta i nikada niti najmanji problem nisam imao sa njim...
2) što se rezervnih dijelova tiče ima ih i za sf, samo treba naći pravoga zastupnika... a za tuning dijelove je aerox bolji, to se slažem...
3) kočnice su bolje istina...
4) atraktivan dizajn... hmmmm, da... ali dizajn koji je zastario i već je ono sramota za firmu poput yamahe... u međuvremenu peugeot je izbacio još dva modela sf2 i sf3...
5) sportski položaj vozača je i na sf-u, a može biti i na baotianu
sve ovisi o vozaču
6) što se tiče ovjesa mislim da bolji ima sf... jer vozio sam i jedan i drugi i sf puno bolje drži cestu, takoreći lijepi se za cestu i doslovnu upija svaku neravninu...