Moze jos jedno pitanje i gotov sam za sada!!
Jel mogu ja npr 3. puta cu ici u teretanu ponedjeljak-srijeda-petak i planiram dane izmedju teretane trcanje i sad mogu li ja posto cu s drustvom ici u teretanu piti taj shake iz dm-a + grozdjani secer piti poslije trcanja...jer nevolim da svako zna da pijem jos poslije kad kupim whey pogotovo....Ali ostaje jos jedna solucija a to je da kad se vratim kod kuce popijem jel moze tako?? to je nekakvih 45min poslije treninga
I koje su sprave dobre ovako za razvit se
Eto ako mi mozete jos samo to pojasniti bio bih vam jako zahvalan
ako imas takav stav o misljenjima drugim sto ti uzimas pišljivi whey onda bi ti preporucio da zaobiđes teretanu...
isto tako jos jedno glupo pitanje koje su sprave najbolje za razvijanje
znas koje?one koje ces staviti u svoj raspored treninga i kojima ces najvise pogoditi misic...
iako imaju 3 "glavne sprave":bench press,mrtvo dizanje i čučanj...te 3 vjezbe ne treba izbjegavati,sa benc presom nemoj u pocetku stavljati previse kila da ti ne bi benč zavrasio na vrat ili prsima pa ce biti bajno,i ako dižes nesta sto nisi siguran koliko mozes neka ti uvijek netko stoji iza tebe(za tvoju kilazu bi ti preporucio da radis sa 40 kg,znaci 15kg sa svake strane+šipka)prije toga zagrijavanje sa nekih 30 kila,kada 40kila budes mogo napraviti 6-8 puta onda povecavaj lagano,ko zna mozda ces odma moci ja ti sad okvirno govorim...dalje,mrtvo dizanje zaobiđi jer si početnik samo ces kralježnicu sjebat jer ne znas kako se pravilno izvodi-to zaobiđi na neko vrijeme dok ne ojačas i ne počnes kontati neke stvari...cucanj mozes ubaciti,isto kreni sa laganim tezinama jer ces u protivnom ostati u cucnju ili pasti na leđa-tako da isto lagano...ne treba te biti sramota ako radis sa malim težinama,vjeruj mi ako su neka 2 lika kod mene u teretani radili čučanj sa 4 kile na šipci,pola njih nije moglo vjezbati od smijeha od mozes i ti raditi benč sa 40 kila ili slično...
uvijek se zagrij prije nego sto krenes vjezbati,nemoj biti ko oni sabani koji dodu i odma bez zagrijavanja krenu vjezbat...zagrijavanje je jako vazno zbog ozljeda...i da moras napraviti neki svoj program koji ti odgovara,i zapamti BEZ PREHRANE NISTA!ako ti imas recimo 55 kg,trebo bi unijeti bar 110g proteina dnevno...