nebuloze...
najbolje je whey piti sporo pijuckajuci i mjesajucu u ustima...razlog; u ustima pocinje probava jer se kroz slinu luce nezimi koji pocinju razgradnju UH a manjim dijelom i proteina.
ako ti se zuri... popijes pola na ex a drugu polovicu nakon 10 min
zadnja opcija je popiti na ex od jednom....
i cemu ove rasprave koliko vode ide? pa ne uzmas kemiju da moras u mg unosit u tijelo...pro bb uzmaju whey na nacin da stave prah u usta i sa 2-3 guta vode trpaju u sebe, isto ko i tablete
ovo je istina i cita sam puno vece rasprave o ovom, cak se tako pije koncentrat proteina da bi dobio brze djelovanje
sta se duze mucka protein u ustima izlucuje se vise sline koja pomaze u razgradnji (odatle i one francuske teze o zvakanju hrane 387... puta
, lakse se i bolje probavi zbog sline)
pa dalje, kad takva smjesa dolazi u zeludac, on kao i tanko crijevo i njegove resice zbog tih enzima prepoznaju protein kao vec polu probavljen (oblici peptida) koji su puno pogdniji (citaj brzi za probavu)
kao takvi puno brze i u vecoj kolicini odlaze u krvotok, sta je cilj da se zadovolji anabolicka prilika (zato se i konzumira whey iza treninga, imate izolat koji je brzi i hidrowhey-peptid koji je najbrzi(cestice su mu zbog filtracije puno manje i samim tim je lakse i brze razgradiv)
anbolicka prilika traje do nekih 30-45 min od kraja treninga i to je vrijeme u kojem vasi misici traze hranu i u najvecoj mjeri ce je iskoristit za svoj rast
to vam je u najkracim crtama ali se ne zamarajte jer vecina ni nezna
o moj marko, nije mi jasno kako se upustis s njima u takve rasprave
Ja ne kažem uopće kao neki ekspert imaš ti ljudi od 110 kila koji jedva zamanu šakom imaš ih s istom kilažom da nisi vidio mu ruke a već si na podu i pitaš se gdje se nalaziš to kažem za tučnjavu na ulici klubu kafiću a ne u ringu ring je sasvim druga stvar
gledaj decko....
nezelim vrijedat, al pricas gluposti
kakve veze ima to sta neko ide u teretanu i zeli razvit, oblikovat, definirat svoje tijelo sa boksanjem po seoskim krcmama i kafanama??
to ti je ko da usporedujes recimo nogometasa ili nekog ko igra šah, kakve on izglede iam u tucnjavi?
imas krive percepcije
BB je sport kao i svaki drugi (a druga je stvar sta tebe velik i razvijen covjek asocira na agresiju) ljudi treniraju i gledaju svoj rezultat, a to ni u kojem slucaju nije oce li bit najbolji tucaros na seoskom natjecanju, vec izgled njegovog tijela
ne pametujem ti samo ti pokusavam objasnit kako stvari stoje