Malo update, danas 18°C u Im, ja i kolega milas96 s foruma na lunu i idemo djir, kad odjendnom kao da je skuter poceo gubit snagu i konacno uz hrscevanima vrrrrrrr tup tup tup tup zrrr...bum
Dovukli skucu u garage, prjenos ok, usis ok, a na usisu komadici aluminija? Slozim je prjenos i usis, dignem cilindrar kad iznenadjenje na klipu tnx to nkg b9hs:
Sad popizdio osa vertex klip a neda mi se ni rms kupit i sta dalje, pa sam se sitio jednog trofi klipa s crticom, usporedio ih sublerom izmjerio i sve, ocito trofi klip bolje dihta od vertexa:
Namontirao karike, isprao cilindar, karter, usis od djelova starog klipa, natopio iglicasti u ulju, stavio klip, namazao klip, namazao cilindar, napravio 0,5mm dihtung izmedju bloka i cilindra da mi squish ostane isti, naguzio cil i glavu, izmjerio squish (1,1-1,2mm), namontira usis i tu san se zeznio prije nego sam stavio lamelice prolio veliki cep ulja u karter, namontira, kurbula po ure, jos jace popizdio, pa sam izvadio aku iz auta al nesto slabo vrti, kompresija na kurbli je zaista velika al cim zakurblam svjecica se natopi al ne benzinon nego uljom i skuter nedaje znakove zivota, mislim d aje sve na mjestu, neznam sta sam mogao zeznit osim dihtunga cilindra i pretjerivanja s uljom prilikom montaze...
Kad uhvatim volje skinit cu karb, na usis cu ulit benzina koliko god moze stat u karter, ako opet nebude verglao sam, dignut cu dekl i na busilicu probat prvo bez svjecice dok se ne razvrti kako treba, a onda cu navidad svjecku i probat busilicom okrecat dok neda nekakav znak zivota, ako idalje bude krepan, provjerit cu dihtung cil i glave, nezz sta bi drugo moglo bit... evo kako trofi klip stoji u malossi sportu: