Nakon hvalospjeva o Hyosungu da malo ispričam drugi dio priče, pravu kalvariju koju sam prošao.
Dakle, skuter je intenzivno vožen u svim uvjetima. Najdulaj tura je bila Dubrovnik - Vukovar u jednom danu sa moto karavanom. Sve je to kao od šale izdržao, čak na čuđenje ostalih učesnika sa puno jačim pilama.
Mažen je pažen, redovno servisiran i primicala mu se prva godina a na brojaču se okrenulo 11 000 km.
I onda prošlogg ljeta na povratku iz Žepča u Bosni na dionici auto puta kod Visokog odjednom je počeo gubiti snagu i grijati se. Zaustavio sam se,ali dalje nije išlo.
Ostavio sm ga u Bosni i nakon 5 dana došaopo njega. Odvezao ga u Dubrovnik u servis koji nije ovlaštni ali ima neki ugovor sa Eurorentom.
U pitanju je bio leteći ležaj radilce. Preko Eurorenta sam dobio novu radilicu i sve što je trebalo promjeniti i nakon nešto više od mjesec dana opet je bio u voznom stanju.
Međutim, samo nakon tjedan - dva ponovno problemi. Motor se počeo spontano gaiti u vožnji, nije mogao raditi ispod 3000 o/min.
Nakon više mjesečnog pokušavanja da se otkrije kvar, zamjene svih potencijalno sumnjivih dijelova, više puta rađene kompjutorske dijagnostike nije dalo rezultata. Na kraju sam skuter poslao u Zagreb u ovlašteni servis gdje je proveo dva mjeseca i za to vrijeme mu je zamjenjen kompletan motor.
Dobio sam ga krajem siječnja i sada je OK ali ostaje misterija što se sve dogodilo nenadano da mu se najprije razleti leteći ležaj a potom kasnije i problemi s gašenjem kojima ni danas ne znam siguran uzrok.