Da ne otvaram novu temu gdje ću prenjeti koji svoj utisak o GD 250 i postaviti pitanje.
I ja sam tražio iskustva drugih o tom skuteru, pa da možda pomognem nekom tko je sada u mojoj poziciji.
Pred par dana sam uzeo jednog Grand dink 250, 2002g. u dosta izvoženom stanju , ali sa odličnim motorićem ( navodno je to drugi motor u toj rami). Moram priznati da sam se jako razočarao kada sam sjeo na njega ( visok sam 185) jer sam se osjećao jako stisnuto. Koljena su mi dodirivala prednju plastiku ispod volana što je jako neugodno, pogotovo na dužoj relaciji jer sve udarce prenosi na koljena. Imao sam osjećaj da je taj skuter projektiran za puno manje ( niže) ljude i da mi je dva broja premalen. Dosada sam vozio kineza Nemo150 koji je, po pitanu udobnosti i komfora za vozača svemirski brod za Dinka. Mjerio sam udaljenost od odmorišta za noge ispod volana ( stopala uzdignuta lagano prema gore) do najdaljeg mjesta na sjedištu gdje može biti vozačeva trtica i kod Dinka je 85cm, a kod NEMO 150 96cm. Razlika u sjedenju vozača je ogromna. Malo sam uspio popraviti stvar kada sam maknuo dodatak za ledja vozača i dobio sam nekoliko centimetara na to i sada je situacija podnošljiva ( mada mi sada nedostaje taj dio da pridržava moju bolju polovicu ako sjedi iza mene
). Međutim, i dalje mi je volan nekako previše primaknut nazad, kao da mi je volan bliže trbuhu nego što bih ja to želio i osjećaj za vrijeme vožnje mi je puno manje siguran nego na NEMO. Sve u svemu, ako je Dinko maxi skuter ( tako ga deklariraju), onda, po veličini, spada u najdonju grupu maxija.
Što se tiče motora, tu je sasvim druga priča, motor je odličan, super ubrzava i ne gubi dah na 80 km/h već uredno nabire daljedo stotke, a onda polakše nabire do cca 115km/h, koliko sam ga maksimalno dosada vozio ( sve brzine su po GPS-u, po njegovom brzinomjeru na 115 km/h pokazuje 128 km/h). Razmišljam da Dinkovu mašinu ubacim u kineza, to bi bio skuter po mom ukusu.
Sad pitanje za poznavatelje 4T:
* puca iz auspuha pri oduzimanju gasa. Auspuh je Kucelj ( koji je protočniji i može pucati zbog toga), ali vidio sam da je membrana karburatora poderana, pa me zanima da li membrana može utjecati na pucanje, odnosno da li bi pucanje moglo prestati kada zamjenim membranu? Ako membrana ne utječe na to, što da raim da eliminiram to pucanje? ( inače, sami lonac nije preglasan i sasvim je ugodan po jačini zvuka)
* motor uredno pali i hladan i topao, zatrokira ( guši se) kada mu dodajem polako i lagano gas, ali ako mu gas dajem naglo, kao da "preskoči" taj dio sa gušenjem, uhvati gas i poludi, krene ubrzavati kao gluha svinja. Da li su to simptomi loše membrane ili mogu biti još nečega? Frgić sam otvorio, očistio iznuta i propuhao, jedino nisam skidao motorić ler gasa ( koji je stabilan). Na membrani je rez dugačak 7-8 mm, tako da uopće nije upitno da je loša
* gdje kupiti membranu za CVK 30, a da me ne oderu?