Ako se zadovolje neki uvjeti, gus bi morao trajati barem kao i serijala uz spuh koji ga ne prevrtava (S6PRO, Yasuni R, Tecnigas RS70...). To podrazumijeva dobru postelanost, prvenstveno karba, ali i stil voznje. Nikad, ali nikad ne traziti od motora max. okretaje dok se nije POTPUNO zagrijao. Nakon sto se zagrijao, to ne znaci da se moze full gasom voziti kilometre i kilometre. Mislim, moze, ali to ne ide u prilog trajnosti kita.
Ionako se (kod dobro postelanog skuta) sa 1/3 otvora gasa moze voziti brzo (mozda 15-tak % sporije nego sa full gasom), a potrosnja benge kao i cijelog motora je osjetno manja.
Isto tako, MHR Replica kit se moze postelati i kao base setup. Ne vidim zasto bi mu trajnost bila manja od base kita. Ako nista drugo, alu je cilindar i bolje odvodi toplinu, a i nikasil kojim je presvucen cilindar iznutra je jaaaaaako tvrd materijal - skoro nepoderiv.
Ovu sezonu vozim sa takvim setupom i jako sam zadovoljan (MHR Replica, Yasuni R, 19 karb na airboxu, Multivar2000 sa 6,1g rolama, kevlar remen, Delta kuplung). Vrtim kit do 10000+ okr., a vozim se sa 1/3 gasa oko 75-80 km/h pri cca. 9000 okr.
Ne cude me price da je netko napravio 50+ tkm sa kitom (pa cak i sa istim karikama).