Danas sam odvozio oko 170 km.
Evo nekih zapazanja:
Jucer sam natocio do cepa i danas nakon voznje na istoj pumpi natocio opet do cepa.
Sa 9,3 litre sam napravio 167km sto bi bio prosjek od 5,6l/100km.
Voznja je bila vecinom po Zagorju i do 4000 okretaja (90 km/h u 6. brzini) sa par "izleta" do 5000-5500 okretaja kod preticanja. Tempo je bio zivahan (koliko to moze bit obzirom da su okretaji zapravo mali). GPS je izmjerio max. 120 km/h i to je valjda bilo u trenutku preticanja.
Motor i voznjom do 4000-4500 okr moze biti prilicno zivahan, a momenta ima dovoljno da se i uzbrdo u 6. brzini pri 3500 okr moze lijepo ubrzat iako je (naravno) sretniji ako se u tim uvjetima vozi u nizoj brzini. Neki zakoni fizike mi postaju pomalo nejasni - recimo, na uzbrdici (i to jakoj - u Sestinama penjanje prema crkvi iz smjera Svetog Duha) u 4. brzini pri 50-60 km/h na davanje gasa motor ubrza ko da je na ravnom. Tih 150 ccm "viska" u odnosu na ostatak motora u klasi se tu jasno osjeti.
Imao sam i GPS montiran cijelo vrijeme voznje i gledao koliko laze brzinomjer i pokazivac prijedjene kilometraze.
Brzinomjer pokazuje 6% vise od GPS-a, a pokazivac prijedjenih kilometara 1,4% vise.
Tako je pri 53 km/h na satu GPS pokazivao 50 km/h, a pri 106 km/h na satu 100 km/h. Laganje je dakle linearno i ne povecava se - ocito namjerno napravljeno od strane proizvodjaca.
Usput, kazu da je sic na Z750 tvrd i da guzica zna bolit, ali - ili ja imam drugacija saznanja o anatomiji ili krivo sjedim na motoru
- mene boli, pa, khm, tamo di boli gimnasticarke kad fulaju doskok na gredu i opizde na pi... To bi bile kosti zdjelice, ak se ne varam. Izdrzim nekih 100km i onda prestane biti gusht vozit pa nakon 2 minute odmora mogu nastavit bez problema narednih 100km.