Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Yamaha X-max 250 nikad više u moju kuću  (Posjeta: 27135 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline cheef

• Tržnica : (0)
  • forumski pješak
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: X-max
  • Moja Kaciga: nolan
Yamaha X-max 250 nikad više u moju kuću
« : 09 Ožujak, 2010, 21:04:34 »
Prošlo već godinu dana od ovog e-mail-a ali još uvijek nema kvalitetnog odgovora.

Želim samo da ljudi shvate da su svi brzi za prodaju skutera a sve ostalo jako loše.

Poštovani Yamaha predstavnici (glavni ured YMC):

Mnogo sam razočaran Vašim ponašanjem a u svezi e-mail-a kojeg sam Vam poslao prije nekoliko tjedana. Vi ste moj e-mail proslijedili ponovno Delta –Team-u Krško-Slovenia-Europe. Želio sam Vam izraziti nezadovoljstvo zbog krajnje neprofesionalnosti zastupnika Yamaha skutera Delta-Team Krško-Slovenia-Europe. Budući je priča o mojim problemima preduga ( traje 3,5 godine ) molim Vas da mi dostavite Vaš e-mail kako ne bih morao zatražizi pomoć medija kako bi ih upoznao sa svojim problemima.
Naime skuter X-max 250 proizveden 2005 godine ima određene projektne greške koje dovode do problema prilikom korištenje skutera ( često se prazni baterija ):

CDI sustav (poz.29) stalno je pod naponom preko osiguraća broj 4 vrijednosti 5A. Taj sustav napaja:

Sustav paljenja (poz.30) koji je stalno pod naponom-zašto?????????

Immobilizer antena (poz.32) koja stalno radi (vidi uputu za korištenje skutera ) bez iakavog razloga ??????????????????

Nakon svega ovoga postavlja se pitanje istinitosti mjerenja koja su provedena u suradnji sa Delta-Team-om u  ovlaštenom servisu u Splitu.

Isto tako kada detaljnije pogledate tvornica se mogla potruditi da linijski spoji sve osiguraće   ( akumulatorski ulaz ) a ne kako je na motoru izvedeno bez reda a tu se radi o osiguraćima 7,8,9,10 tj. Ulaz napajanja je trebalo spojiti na jednu stranu svih osiguraća.

Napomena: Svi podaci su izvađeni iz YP 250 R 2005 WIRING DIAGRAM

Mišljenja sam da kod main switch immobilizer-a nije greška u dijelu već se on kvari zbog toga što je non-stop u funkciji.

Nadam se nakon svega navedenog da će te se dobro zapitati tko Vas predstavlja u ovom dijelu Europe.
A ako se ne zapitate to znači da skupa sa zastupnikom varate kupce Yamahinih skutera.

Pozdrav
« Zadnja izmjena: 09 Ožujak, 2010, 21:07:56 cheef »

Offline mrcina

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • čuvajte se policajca. jebu svakog koga stignu.
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Piaggio X9 250 / Plava Vektra 1,6 16V
  • MojSetup: polini kuplung i plava centrala.
  • MojSpuh: Gianneli
Odg: Yamaha X-max 250 nikad više u moju kuću
« Odgovori #1 : 09 Ožujak, 2010, 21:39:08 »
cheef sad si i tu došao jer si srušio konkurentni forum motori.hr

tu imaš malo ako ne i nimalo yamaha maxi skuteraša tako da ovo je kuknjava na krivom mjestu.
« Zadnja izmjena: 09 Ožujak, 2010, 21:40:39 mrcina »
Piaggio X9 250  Black Box

Offline cheef

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #2 : 09 Ožujak, 2010, 21:54:12 »
Želim da što više ljudi upoznam sa ovim problemom.

Ne bih htio da se ovo shvati kao kukanje,

Mislim se da li da idem na facebook ?

Pozdrav

Offline duje87

• Tržnica : (+18)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Split
« Odgovori #3 : 09 Ožujak, 2010, 23:12:25 »
i u cemu je sad problem??

Offline SRAD

• moderator
  • Tržnica : (+2)
  • forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Trogir
  • Moj Skuter: SP 180, Supermoto
  • MojSetup: SabijatoR
  • MojSpuh: Malossi
« Odgovori #4 : 09 Ožujak, 2010, 23:31:46 »
Na motori forumu su objašnjeni svi tehnički detalji vezani uz taj problem :)

Tvornica je prilikom konstrukcije instalacije znala da su određeni elementi pod naponom, uz to nije X-max jedini skuter koji ima takvo rješenje.
Dakle ovdje se radi o lošem tvorničkom proračunu prilikom konstruiranja instalacije s obzirom na korištene komponente i snagu baterije.
Kasnje se pokazalo da je jedan od elemenata koji je pod naponom isto tako nekvalitetan, a to je bio CDI koji u sebi ima kod za paljenje motora.

Da su ovakvi primjeri problema neovisno o modelu zabilježeni u americi sigurno bi Yamaha riješila problem.
« Zadnja izmjena: 09 Ožujak, 2010, 23:34:32 SRAD »
Servis skutera i motora, kompletni tuning

Offline duje87

• maxi forumaš
« Odgovori #5 : 09 Ožujak, 2010, 23:54:54 »
Na motori forumu su objašnjeni svi tehnički detalji vezani uz taj problem :)

Tvornica je prilikom konstrukcije instalacije znala da su određeni elementi pod naponom, uz to nije X-max jedini skuter koji ima takvo rješenje.
Dakle ovdje se radi o lošem tvorničkom proračunu prilikom konstruiranja instalacije s obzirom na korištene komponente i snagu baterije.
Kasnje se pokazalo da je jedan od elemenata koji je pod naponom isto tako nekvalitetan, a to je bio CDI koji u sebi ima kod za paljenje motora.

Da su ovakvi primjeri problema neovisno o modelu zabilježeni u americi sigurno bi Yamaha riješila problem.

koliko ja znan rijesen je problem i u nas ovde..

Offline SRAD

• moderator
  • forumski skuteraš
« Odgovori #6 : 10 Ožujak, 2010, 00:43:35 »
koliko ja znan rijesen je problem i u nas ovde..

Nije riješeno za skutere koji su duže garažirani, jer samom ugradnjom premosnice za napajanje čoka je očito nedovoljno smanjeno pražnjenje baterije.

Offline duje87

• maxi forumaš
« Odgovori #7 : 10 Ožujak, 2010, 11:03:09 »
Nije riješeno za skutere koji su duže garažirani, jer samom ugradnjom premosnice za napajanje čoka je očito nedovoljno smanjeno pražnjenje baterije.

rijesen je problem i za duze garazirane skutere :D

a posto je napisa da je bia u ovlastenon servisu u splitu,,to se podrazumijeva da je bia u p&b,a dok san radia u njih,niti jedan xmax nije izasa od tamo da mu nije rijesen taj problem praznjena baterije..

Offline eladio

• We are the Borg
  • administrator
  • Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
  • Moj Skuter: Xciting 400i
  • Moja Kaciga: SMK Hybrid
  • MojSpuh: Yasuni black ed.
« Odgovori #8 : 10 Ožujak, 2010, 11:11:23 »
Decki se tamo dosta trude ili ?
Mi ništa ne obećavamo, i to ispunjavamo!

Offline duje87

• maxi forumaš
« Odgovori #9 : 10 Ožujak, 2010, 11:13:10 »
Decki se tamo dosta trude ili ?

za svaki problem postoji rijesenje :) zato kazen ako nije bia dole u servisu,nema pravo javne blamaže yamahe i ovlastenog zastupnika u splitu..a poznavajuci i sefove dole znan da postoji problem da bi sve ucinili po pitanju da musterija ostane zadovoljna :icon_thumright:

Offline SRAD

• moderator
  • forumski skuteraš
« Odgovori #10 : 10 Ožujak, 2010, 13:51:10 »
rijesen je problem i za duze garazirane skutere :D

a posto je napisa da je bia u ovlastenon servisu u splitu,,to se podrazumijeva da je bia u p&b,a dok san radia u njih,niti jedan xmax nije izasa od tamo da mu nije rijesen taj problem praznjena baterije..

Ako motor dulje stoji garažiran jedino rješenje je punjač, u protivnom se isprazni baterija jer osim eliminiranog čoka su još neki elementi pod naponom a baterija nije velikog kapaciteta da umanji efekt potrošnje. Tu se radi o tvorničkom rješenju instalacije koje ipak nije optimalno.

Ovlašteni dileri su tu u mogućnosti samo prijaviti kvar Yamahi a na njima je kasnije da poduzimaju moguće mjere ili opozive koji ovise o prijavljenom broju takvih slučajeva i naravno tržištu. Jedan primjer, Yamaha R6 je imala jedan opoziv koji je dopisom bio prosljeđen vlasnicima motora koji su kupljeni u Italiji dok u hrvatskoj taj dopis nije pokrenut, vjerovatno je bio aktualan i u ostalim(rigoroznijim) europskim državama.

Offline cheef

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #11 : 10 Ožujak, 2010, 17:17:38 »
Samo za informaciju:

Automatski čok je riješen nakon ~ 20 mjeseci korištenja skutera i beskonačno puta sam zbog toga skidao akumulator,

mijenjao akumulator 3 puta ........itd a nisam pozvan u servis nego tko je doznao doznao za bajpas kojim se napajanje

automatskog čoka više ne vrši direktno nego preko svjetala tako da kada je ključ izvađen više nema napona na

automatskom čoku.

Ovaj drugi problem nije riješen jer su navedene pozicije pod naponom i lagano troše akumulator.

CDI sustav (poz.29) stalno je pod naponom preko osiguraća broj 4 vrijednosti 5A. Taj sustav napaja:

Sustav paljenja (poz.30) koji je stalno pod naponom-zašto???

Immobilizer antena (poz.32) koja stalno radi (vidi uputu za korištenje skutera ) bez iakavog razloga

Nakon svega ovoga postavlja se pitanje istinitosti mjerenja koja su provedena u suradnji sa Delta-Team-om u 

ovlaštenom servisu u Splitu.

Po pitanju dužeg garažiranja samo jedna informacija svima na znaje:

Yuasa baterija koja se ugrađuje na X-max-a ima dnevni pad napona od 3,33 mV a napon joj je od 12,8-13,00 V

Bateriju je potrebno nadopunjavati kada napon padne ispod 12,5 V tj. da bi baterija pala sa 12,8 na 12,5 V treba izgubiti

300 mV i kada se to podijeli sa dnevnimpadom od 3,33 mV dobije se 90 dana i tada baterija još uvijek ima 75 % svog

kapaciteta.

Gubitak koji mi je izmjerio privatno plačeni elektroničar bio je 26 mV.

Dakle ovaj problem Yamaha nije riješila niti ima namjeru.

I ovim putem ih pozivam na TV duel iako već znaju za poziv.

Pozdrav

Offline mrcina

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • čuvajte se policajca. jebu svakog koga stignu.
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Piaggio X9 250 / Plava Vektra 1,6 16V
  • MojSetup: polini kuplung i plava centrala.
  • MojSpuh: Gianneli
« Odgovori #12 : 10 Ožujak, 2010, 17:44:48 »
da to je istina samo oni su to riješili drukčije, novim modelom skutera
Piaggio X9 250  Black Box

Offline cheef

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #13 : 10 Ožujak, 2010, 17:59:41 »
I to je YAMAHA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Offline duje87

• maxi forumaš
« Odgovori #14 : 10 Ožujak, 2010, 20:29:02 »
Samo za informaciju:

Automatski čok je riješen nakon ~ 20 mjeseci korištenja skutera i beskonačno puta sam zbog toga skidao akumulator,

mijenjao akumulator 3 puta ........itd a nisam pozvan u servis nego tko je doznao doznao za bajpas kojim se napajanje

automatskog čoka više ne vrši direktno nego preko svjetala tako da kada je ključ izvađen više nema napona na

automatskom čoku.

Ovaj drugi problem nije riješen jer su navedene pozicije pod naponom i lagano troše akumulator.

Immobilizer antena (poz.32) koja stalno radi (vidi uputu za korištenje skutera ) bez iakavog razloga

Nakon svega ovoga postavlja se pitanje istinitosti mjerenja koja su provedena u suradnji sa Delta-Team-om u 

Yuasa baterija koja se ugrađuje na X-max-a ima dnevni pad napona od 3,33 mV a napon joj je od 12,8-13,00 V

Bateriju je potrebno nadopunjavati kada napon padne ispod 12,5 V tj. da bi baterija pala sa 12,8 na 12,5 V treba izgubiti

300 mV i kada se to podijeli sa dnevnimpadom od 3,33 mV dobije se 90 dana i tada baterija još uvijek ima 75 % svog

kapaciteta.

Pozdrav

na koji servis mislis i dalje te pitan..

stipe bilo je rjesenje,ima veze s tin,al necu dalje o tome..vidin da je dotični ocito dosa samo crnit yamahu ko yamahu i "ovlasteni servis u splitu",a ne po rjesenje problema  i nije se skorz izjasnia ni koji je servis ni nista..

i dok san radia dole,bilo je nekoliko napada kako se baterije prazne i ostalo,a kad bi isa pokupit motor sa praznon baterijon,gledajte čuda,sva 4 ostala upaljena(a sva 4 rade i kad je kljuc van brave ako ostanu upaljeni)!! a i u nekoliko navrata san primijetia musterije kako ostave upaljen kontakt na motoru i pricaju..uglavnon,nije ni problem bia samo u tom modelu..

al i dalje mi nije jasno da dotični ima 3ipo godine problema sa motoron,ako je motor kupljen i serivisran di ja mislim da je!?! nek se izjasni,jer i dalje stojin iza toga da ce ivo, jozo i muva ucinit sve da se problem otkloni i da musterija bude zadovoljna,naravno ako se radi o p i b

Offline cheef

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #15 : 10 Ožujak, 2010, 20:58:03 »
Budući da su mjerenja provedena u suradnji sa Delta-Team-om u ovlaštenom servisu u Splitu, a Delta team je Yamahina

centrala za ovaj dio Europe možete pitati njih.

S obzirom da su jasno iz nacrta navedene pozicije koje su pod naponom molim tehnički odgovor.

Moje pitanje je nastalno kao posljedica razlike u mjerenjima između servisa i privatno plačenog elektroničara.

Mjerenja su vršena na način da se 7 dana mjerio pad napona kada je baterija spojena a 7 dana kada je baterija otpojena

s motora. Nakon isključenje navedenih potrošaća već godinu dana koristim skuter bez ikakvih problema i dopunjavanja

baterije iako znam i više od mjesec dana ne voziti motor.

Ukoliko možete tehnički odgovoriti bio bih Vam jako zahvalan a ako ne mislim da je sve jasno i malom djetetu.

Samo Vama za informaciju osim mene još mušterija ima problema ali sam očekivao kvalitetniji pristup od Yamahe.

Mislim da nije kasno da se Yamaha ispriča i povuće ili uskoro ide objava imena i prezimena stranaka koje imaju isti problem.

O ostalim propustima ne bi govorio jer bi volio da se pridržavamo teme.

Pozdrav

« Zadnja izmjena: 10 Ožujak, 2010, 21:05:23 cheef »

Offline duje87

• maxi forumaš
« Odgovori #16 : 10 Ožujak, 2010, 21:08:44 »
Budući da su mjerenja provedena u suradnji sa Delta-Team-om u ovlaštenom servisu u Splitu, a Delta team je Yamahina

centrala za ovaj dio Europe možete pitati njih.

S obzirom da su jasno iz nacrta navedene pozicije koje su pod naponom molim tehnički odgovor.

Moje pitanje je nastalno kao posljedica razlike u mjerenjima između servisa i privatno plačenog elektroničara.

Mjerenja su vršena na način da se 7 dana mjerio pad napona kada je baterija spojena a 7 dana kada je baterija otpojena

s motora. Nakon isključenje navedenih potrošaća već godinu dana koristim skuter bez ikakvih problema i dopunjavanja

baterije iako znam i više od mjesec dana ne voziti motor.

Ukoliko možete tehnički odgovoriti bio bih Vam jako zahvalan a ako ne mislim da je sve jasno i malom djetetu.

Samo Vama za informaciju osim mene još mušterija ima problema ali sam očekivao kvalitetniji pristup od Yamahe.

Mislim da nije kasno da se Yamaha ispriča i povuće ili uskoro ide objava imena i prezimena stranaka koje imaju isti problem.

O ostalim propustima ne bi govorio jer bi volio da se pridržavamo teme.

Pozdrav

a dobro vi u kupe,ja u špade..al nema veze :icon_thumright: :hello:

Offline cheef

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #17 : 10 Ožujak, 2010, 21:12:23 »
Duje ne postoji tehničko objašnjenje !

Pozdrav

Offline cheef

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #18 : 10 Ožujak, 2010, 21:18:08 »
Samo za informaciju:

automatskom čoku.

kapaciteta.

Pozdrav

Isto tako su me uvjeravali 20 dugih mjeseci da su to kratke relacije, malo se skuter vozi............ a ono automatski čok

troši bateriju i isto tako je bila priča jedino vi imate problema svi ostali motori OK.

SRAMOTA.

Offline SRAD

• moderator
  • forumski skuteraš
« Odgovori #19 : 10 Ožujak, 2010, 22:24:16 »
Po pitanju tehničkog objašnjenja, kao što je prije napisano, tu se radi o lošem proračunu električne instalacije. Ideja da su određeni elementi pod naponon za konstruktora je imala određeni smisao i nije slučajna ali u kombinaciji sa nekvalitetnijim komponentama kod duže eksploatacije su se pojavili nedostaci.

Možda su tada prebrzo izašli na tržište sa novim skuterom ili su njihove provjere pri razvijanju modela po pitanju potrošnje baterije dobro izgledale na papiru i u uvjetima u kojima su oni testirali, ali u praksi kod vlasnika vozila je situacija malo drukčija.

Uz to sve budimo svjesni da smo mi maleno i nebitno tržište tako da za neke modele kod različitih brendova motora određeni opozivi uopće nisu objavljeni vlasnicima motora, žalosno ali istinito.
« Zadnja izmjena: 10 Ožujak, 2010, 22:27:11 SRAD »