bili u Grazu i Louisu. imam osjećaj da više ne budemo kupovali u lijepoj našoj
moja jakna 100€, za bolju polovicu 50€, ženske rukavice 20€, bubrežnjaci po 10-20€... ok to su Louisove marke Probiker i Cycle spirit ali sve to djeluje puno kvalitetnije nego što sam očekivao. za te novce vodo/vjetronepropusno (moja ima i AirVent), termoizolacija se vadi, svi protektori (laktovi, ramena, leđa), materijali 600D i 1000D, ISO standard... a za te novce se kod nas prodaju najobičnije jakne za prošetat po gradu?! još kad je moja vidjela cijene u normalnim trgovinama sa krpicama i cipelama, šokove je proživljavala - a nismo ni stigli ići tražiti neke povoljnije trgovine nego smo se prošetali po samom centru Graza, oko Hauptplatza. tamo je vjerojatno najskuplje u gradu, ali svejedno je skoro sve upola jeftinije nego kod nas. imaju 2x veći standard, i 2x niže cijene. lijepa računica, nema šta.
njezine rukavice od 20€ su sa Hipora materijalom kao i moje IXS koje su ovdje koštale 400 kn. cerada za tutača sa fleece podstavom 40€. za te novce je kod nas najobičnija najlonska, koja skuplja vlagu. kaciga koju sam ovdje kupio na 50% akciji za 800 kn tamo je na akciji za 50€. i tak, priči praktički nema kraja. jedino što je bilo malko neugodno na granici jer se cariniku činilo da imamo previše robe za tu cifru na računima. pa je bilo pregledavanja. sreća da zbilja nismo imali preko 1000 kn po osobi jer bi bilo "parkirajte sastrane"
uglavnom, vožnja u pravoj jakni je preporod. kakav vjetar, ma ništa. nije hladno, nema "padobran efekta" i šamaranja materijala na vjetru, čak se i vibracije od ceste i motora manje doživljavaju. nekima je to topla voda ali šta ćeš, njubara