Mali izletić: Split- Primošten
Evo, znam da nije puno km (ukupno 130) ali je bilo lipo pa da napisem koju riječ.
Krenili, cura i ja iz Splita (na Grand Dicku kako ga ona od milja zove, bice to neka tiha patnja ) , u najgoru uru, 11:00 ujutro, ali nismo mogli prije, dosta vitra, jugo, ali ne smeta, donekle ladi i ne skuzis koliko si izgorija na motoru
Prosjecna brzina oko 80 km/h, oko 12:00 spontano skrenuli u prekrasno mjestasce Zečevo... Nismo znali doc do mora, pa pitali ljubazne stanovnike, „ne mores falit“ vozis ravno kroz misto do vojarne, a onda lose asfaltiranim puteljkom desno, serpentinama, sve do mora. Uparkirali skutercic i otisli do osamljene plazice. More prva liga, čisto ka suza... (ne Suzuki nego ona suza iz oka
Oko 2 i po, vise nisan moga trpit sunce, pa san nagovorija curu da nastavimo do Primoštena. Kako lipo misto, tako blizu Splita, a ja bija samo jedanput tamo i to ka dite na skolskom izletu. More čisto ka Kawasaki stvarno, more vrlo čisto šta puno znači od mene koji san razmažen kupanjem na otocima...
Sili na piće, pa san je posli natira i na pizzu u obliznjoj konobi Galija. Pizza nije nešto ali je ambijent prva liga i konobar ljubazan...
Oko 17:30 otisli se okupat na dva mista po Primoštenu , ma prva liga...
U 19:10 po lokalnom vremenu, krenili put doma, voznja ludilo, nije vise bilo vruce, nije bilo ni guzve, pravi uzitak...
Dosli doma oko nesto prije 20:00.
Sve u svemu, prva liga, za vikend bi mogli negdi dalje...
Mario