moze imat utjecaja kad je hladan motor i kad bi ce el. cok trebao ukljucit..svijecicu moras plislonit elektrodom na neko zeljezo i tek onda vidis ima li iskre..sad ti je svijecica crna i mokra zbog tog paljenja..ti verglas on puni cilindar benzinom a ne izgara i onda kad upalis jos je svijecica i cilindar zaliveni i trokira ti dok to ne izgori
i cok me zajebava, kasno se aktivira, nakon 10-15 sek odkad se upali, je li to normalno? i iskljucuje mi ga ranije nego prije, prije bi mi ga iskljucio kad bi doso do 2 crtice a sad ga iskljuci na jednoj, nekad i prije nego dode do prve crtice. i katkad se pali pa se gasi i tako par puta... moze li to bit do akumulatora?
meni u leru pise 12.0 nikad mi nije palo ispod 12 ni cak kad sam drzo kocnicu, zmigavac upaljen i trubim.
pojacaj ler gas malo i treas saraf od zraka malo odvrnut dok svjecica nedobije bez boju, najbolje to vidis na novoj svijecici, pa kupi na pumpi onu superbosna za 10kn i nastelaj pa stavi ngk nazad.
koju svjecicu koristis?
sad se ne mogu tocno sjetit je li mi 11.8 kad drzim kocnicu ili ne, ali mi zmigavac steka u leru isto. to je najvjerojatnije do akumulatora.
a karburator sam stelovo prije tjedan dana, radi mi relativno dobro pa ga ne bi sad htio dirat da ne zeznem opet sto... a i trosi mi abnormalno, potrosio mi 3 crtice u 40-45 km!!
vidis, nisam uopce gledo koja je svjecica, ali su mi je zadnji put na servisu promijenili pa je vjerojatno serijska ngk...?
a i brine me to sto curi iz cilindra, dobro je zasarafljena svjecica...
i svjecica nije skroz crna, onaj zaobljeni dio na samom vrhu je onako smede boje ali je sve ostalo crno (motor je bio hladan kad sam gledo). slikam sutra po danu pa cu stavit slike.