Vrijeme zbivanja: Jucer oko 17:30
Mjesto zbivanja : Zagreb istok, parkiraliste Lesnine
Akteri : Moja draga djevojka Anita na mom dragom Trkacu
Naime, prica ide ovako...
Toplo nedjeljno poslijepodne odlucih svoju majku nauciti rolati dok ce moja draga djevojka malo upotpuniti dan voznjom na Trkacu po parkingu od Lesnine...
Posebno ju upozorih da ide oprezno sa gasom jer je skuter prezivcan i kada koci da dozira prednju kocnicu a da u zavoju nikako ne koci prednjom kocnicom i da ne daje gas... da koci prije zavoja itd...
I tako ja pazim na svoju majku koja je prvi put stala na role i ide joj jako dobro, kad vidm kako moja draga djevojka da gas na velikoj ravnici, koci i ide u zavoj i usporila je dosta, te onda ko za vraga stisne prednju kocnicu u sredini zavoja (potpuno bespotrebno) i proklize joj prednji kotac i ona puff padne prsima na pod i motor na desnu stranu...
Zaletio sam se do nje, dignu motor, nju vidio da se ustaje i da joj nije nista strasno...
Lupila je kacigom, bradom o asfalt (nova Schuberth R1 kaciga) i kaciga joj je spasila bradu i zube... Stvarno sam prezadovoljan tom kacigom, vrijedi svake lipe tih 3000kn jer je na kacigi ostala samo crtica skroz mala a zveknula je junacki o asfalt!!!
zgulila je i natukla malo desno koljeno i zgulila malo desnu saku...
Na asfaltu je ostala urezana linija dubine 1cm od desne kocnice...
Sto se Trkaca tice, napukla je bocna plastika od straznjeg fara prema sredini skutera:
Zguljeni su bubrezi :
zguljena bocna plastika - podnica :
Zguljen novi retrovizor, otisao vijak koji drzi rucicu kocnice desne, volan se bio iskrivio pa sam morao skinuti plastike i popraviti volan - centrirati ga te ga stegnuti...
Uglavnom i skuter i djevojka su jako dobro prosli...
Sada slijedi kupnja kompresora i zavarivanje plastika te kitanje i ponovno lakiranje - ovaj put kompresorom...
Kao da joj se nisu svidjele boje na skuteru pa ih je isla "smirglati"
Sada se mogu saliti ali nije lijepo izgledalo, hvala dragom Bogu, djevojci nije nista a ni skuteru nije nista strasno...
Istina, ja sam kriv kada sam neiskusnoj osobi dao tako zivcan skuter da se vozi...
P.S. Najsmjesnije od svega, nakon sto sam dignuo skuter i curu pregledao, dosli neki decki u autu (nisu vidjeli pad) pitati je li skuter na prodaju, pitam ih ja znate li vi o kojem je skuteru rijec, kazu vidjeli smo ga na internetu i nudimo ti 13 000 kn, ja rekoh decki hvala, ali nije na prodaju...