savjet tvom frendu je da pazi od koga kupuje auto...znam i ja dosta ljudi (vecinom sa alfista naravno) koji nemaju problema sa svojim alfama...naravno to su ljudi koji svoje servise rade redovito...cak ima i par 145 QV modela bez veceg kvara, iako 99% im je bila prolupala radilica...tako da sad vidis da ima itekako veze kako se vozi auto...
golf je mozda kvalitetniji u to ne sumnjam, ali mislim da kvaliteta alfe je na vecoj razini nego sto vecina ljudi misli...ne mislim na masinu u ovom smisli...to je visokoturazna masina koja jednostavno ne ide ako se ne vrti, a onda i trosi...ali mislim da uz nekakav redoviti servis moze bez problema nabijat kilometre...naravno i uz pridrzavanje nekih pravila oko toga...
bez obzira kakva je, volim ju i gust mi ju je vozit, pa da je i na 3 kotaca...uostalom da je to stvarno tako los auto, ne bi ih ljudi toliko vozili, a bogami ih ima na cesti, bar u primorju...
jbg, potrosnja je kakva je, zato uzvraca gustom u voznji...sto se tice 1.7 16v masine...profesor u srednjoj skoli je imao jednu 146...kupio ju je takvu kakva je i naravno uslijedio mu je popravak, ali od onda nikad problema...malo je nesto doradjivao koliko sam skuzio...kaze on da mu puno trosi (a dosta putuje covjek), ja pitam koliko, kaze on 9 litara...a ja u smijeh, mislim sto ocekivat od auta sa 140ks, da trosi 5 mozda...dobro da mu nije vise...
iskreno da sad kupujem prvo bi se raspitao po alfistima, a vjerojatno i uzeo od nekog sa foruma zbog nekakvog povjerenja...