mislim da se rasprava malo rasplamsala...
Ovisi od covjeka do covjeka kakvu ce kacigu uzeti, nemaju svi isti ukus niti potrebe...
Meni je bitnija sigurnost i funkcionalnost od izgleda, opet necu niti ja staviti kantu na glavu i tako se voziti...
Covjek je bio ljubazan (kako i ne bi kada mu ostavljam preko 5k kn) i objasnio mi nacin izrade, sastav i karakteristike nekih kaciga na koje sam stavio u uzi izbor... (prethodno se malo nacitao na netu) tako da mi je ova kaciga po mojoj nekoj procjeni ispala best buy.
Shoei je vrhunska marka ali tako i kosta, kakva se meni svidjela je kostala oko 6k kn a toliko bas i nisam bio spreman izdovijiti za kacigu (mozda nekom drugom prilikom kada nakupim malo staza u struci),
ova kaciga koju sam uzeo mi se cinila best buy za moje potrebe sada i u skoroj buducnosti (prelazak na er6n, najvjerojatnije)...
Mislim da bi bilo dobro izdvojiti nekoliko proizvodjaca sa predstavnicima modela kaciga za nizu, srednju i visu klasu i opisati ih (best buy-ove po nekoj so objektivnijoj procjeni)... recimo kacige do 1000 kn
od 1000 - 2500 kn od 2500 - 3500 i kacige preko 3500 kn
Vjerujem da bi takva jedna tema dosta pomogla ljudima u izboru (pogotovo neiskusnima koji se zele zastititi), opet, ima dosta mladjih clanova foruma koji nemaju stalne prihode i gledaju da kupe kacigu za sto manje novce kako bi imali novaca za tuning i slicno...
Opet mislim da je pametno uloziti i u opremu a prije svega u pamet i ponasanje u prometu... Gdje mozes vozi, ali ne izazivaj srecu, uvijek pazi na druge sudionike u prometu i probaj predvidjeti njihove reakcije, i naravno nikada ama bas NIKADA nemoj ici sa onim stavom ja imam prednost, tako se najcesce i gine, kada automobil motociklistu oduzme prednost, tu smo ne zasticeni i dzaba svi novci ovoga svijeta i moralne sadisfakcije i ne znam ja sto kada ostanes invalid ili ostanes bez zivota...
Najbolje ulaganje je u jednu zrelu, pametnu i zdravu voznju i ponasanje u prometu, onda u opremu da se zastitis od slucajnih situacija i naravno ulaganje u ljubimca...
P.S. Ljepsi spol nikako ne zaboraviti!