Je, tak nekaj sam i ja pročital na netu, da im je kvaliteta upitna;-)
Sada, za ovu cijenu mislim da se isplati riskirati.
Imam odlično iskustvo sa svojim kinezom, skuterom generic cracker, imam ga osam mjeseci i vozio sam ga cijelu zimu, svaki dan minimalno 50 km, i skupio sam u kratkom vremenu 9200 km, bez ijednog kvara. Išao sam na prvi servis u Gigant, u zagrebu, i tamo mi je neki klinac (kao ovlašteni serviser), počeo prčkati po motoru, nije mi htio priznati garanciju i još koješta, i sve to lijepo naplatio 500 kuna??? kao neke izmjene i to? Naravno bez računa??? Malo mi je falilo da ga puknem;-) Uglavnom, dao sam mu 350 kuna i rekao mu da je sretan što mu nisam poslao poreznu inspekciju. Ali taj servis me više nikada neće vidjeti;-)
Od onda motor servisiram kod prijatelja, za simboličnu cifru, motor mi radi bez greške i sve bolje ide;-)
Tako da mi uopće nije bitna garancija, koju je ionako teško ostvariti u cjelosti u 90% servisa (svaka čast iznimkama). Bitno mi je da motor nije najnovije generacije, da nema neku nepotrebnu elektroniku. Tražim osnovnu pilu, sa kojom mogu napraviti đir kroz šumu, zaletiti se na more, a kad krepa da ne moram iskeširati par soma kuna za gefafne i cincilator. I što je najbitnije da me ne prestižu mješalice i šleperi na otvorenoj cesti. Da se mogu sigurno voziti pri brzini od 80-110 na sat, da ne opterečujem previše motor, i da nisam smetnja na cesti.
Što se tiće putovanja; razmišljam ja sa svojom pedeseticom sada oko uskrsa do rijeke zapaliti, iako znam da je to blesavo i nije baš pametno, ali ja ponekada u zagrebu napravim preko 200 km u jednom danu (živim u centru, radim na žitnjaku, a starci su mi u samoboru) tako da se jako puno vozim. Jedino kaj mi pedesetica katastrofalno sporo ide uzbrdo (ovisi o nagibu) ali kada je malo strmije, nemre potegnuti preko 15-20 kmh, što je jaaaako frustrirajuće;-)