Evo, prvi dan u auto školi (za A kategoriju)...
"Zapao" me navedeni stroj, obzirom na moje neiskustvo s nečim ovolikim, onda mi je jaaako jak...
Poštovana ekipo, ja sam morao sam sebi priznati, da ovo nema ništa zajedničko, sa mojih 30 godina na 50-ici ...
Naravno da pomaže, što sam vozio APN-a, mlinac sa mjenjačem... i naravno: poslužit će iskustvo, kad mi komisija potpiše da sam položio...
Ali ovo...što me instruktor sad učio: najprije u brzinu, pa "provjera" (pogled u retrovizor, i 120 stupnjeva iza sebe, da nije netko u mrtvom kutu), pa (tek onda) žmigavac, pa (tek onda) kretanje... A tek zaustavljanje
...kočenje (isključivo zadnjom-tj. desnom nogom), i ,samo za zaustaviti se, koristiti prednju kočnicu... Skuter je tu odigrao medvjeđu uslugu... sve naopako, kočnice obe na rukama, ja sam ljevak, tokom posjedovanja Runnera zadnje 4 godine, zaustavljao sam se s obe noge na tlu, a on me sad uči da stajem samo s lijevom na podlogu - desna je "dežurna" na pedali zadnje kočnice, što je logično, i što sam i koristio na apn-u...ali...totalni košmar... Dobro sad...ja sam već
pa teže usvajam novosti...
ali sam pun utisaka...