Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari

Rieju Toreo 50 4T

<< < (16/21) > >>

mmario73:
Stigao je u Malossi multivar za Kymco mašine, da sreća bude veća, onaj moj sa devetke, pa da se zahvalim Aleksandru što ga je tako dobro sačuvao, bolcna idealno paše u variomatu, stubovi nisu oštećeni, na njemu su i novi slideri....

Na ovu ideju sam došao kada sam ugledao na jednom jednom Agility-ju KEB7 šifru na variomatu koja je identična variu sa 2T devetke.. nema mnogo filozofije osovina radilice je svakako 14mm bilo je samo pitanje širine i hoda...

evo kakva je izlaznost

kako stoji remen koji je malo potrošen u prvoj , nema podloški, skratio sam bolcnu za 0,4mm na strugu, pa kada naiđe novi remen imam šajbice sa 14mm otvorom

a evo kako sada stoji u zadnjoj remenici, fabrički 729 x 17,7 remen

sa 5,7g rolnicama mi je međuubrzanje na 8000 obrtaja, sa 6g je nešto niže, lomim se gde je najbolje, pa testiram dalje,... u ovakvom stadijumu obrtaji ne kreću da rastu do nekih 85 po satu, tako da toliko ima fabričkog prenosa.. pričam o međuubrzanju na 8000...

nisam još posebno zadovoljan karburatorom... prenos ostaje ovakav do daljnjeg imam još dosta posla... želim dovesti ovaj karburator u fazu kada se na svim otklonima javlja kako valja... a želim i osetiti punu snagu 24mm otvora difuzora,...

po meni ovo još nije dobro... čeka me još dosta posla.. ali evo razlika u odnosu na stock je značajna, reklo bi se da ima snage kao 2T 50cc za rezonantnim spuhom, oko 5KS-a ako uzmemo u obzir da sam ja na njemu sa 123Kg na ovom snimku...

Mad_Max:
koja je oznaka te stock m4 dizne, (interesuje me veze izmedju oznaka razlicitih dizni) ako je utisnuto na dizni koja je velicina zapravo?
citao sam neke engleske forume i tamo ne preporucuju 24ku ovde da se koristi, i ja nisam osetio od nje skoro nikakvo poboljsanje. vracam se tuningu sa 18kom jer prica koju oni prodaju ima logike, da ce 18ka omoguciti brzi protok fluida i samim tim vise usisavanja smese u trenutcima zatvaranja ventila, slicno kao kod vatrogasaca sto imaju na onim velikim vodovodnim crevima suzenje metalno na kraju creva da bi mlaz dobio na ekspolozivnosti, tj brzini...

mmario73:
fabrička M4 je 75, a preporučuju za tuning 82 sa stock filterom...

ovo za vatrogasce i ubrzavanje je no comment...

Drnda:
to za preveliku sirinu na usisu i meni ima logike, sto je uza rupa, vecu brzinu bi trebalo razvijati ( opet ovisno o velicini, snazi termogrupe i ispuha), ali treba naci optimum.. recimo isto kao sirenje grane na BB masinama na 34mm pa su svi spusili na performansama....

Mad_Max:
naravno da ima logike, pokusao sam to da spustim bas na elementarni nivo da bi neko razumeo sta hocu da kazem jer ne znam koje znanje iz kojih oblasti ko poseduje, ali verovatno tu mario nije razumeo sta sam hteo reci ali nije bitno. ne da ima logike nego je tako, kretanje fluida nije velika nauka ali verovatno ljudi ne ramisljaju o tome.
malopre sam ostavio bas veliki post ali mi je zakucao net pa nije ostao a mrzi me da ga opet kucam; ali uglavnom poenta price je da vece ne mora uvek da znaci vise. veci kanal kroz koji se krece fluid znaci sporije kretanje fluida. postoji gornja granica, donja granica i optimum. siguran sam da taj optimum za nase masine (gy6 4t sa kitom ili bez) nije 24mm difuzor.
drago mi je da neko shvata o cemu pricam  :toothy12:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju