gde smo stali.... Hebo MR je na kraju ostao spregnut sa originalnim klipom jer je MHR za divno čudo manji... Posle kupovine komparatera i mikrometra postajem pismen, i uviđam da je cilindar 47,60mm a klip u najširoj tački 47,48 za razliku od Hebo ili Airsal klipa koji su 47,54mm, otuda i zazor na kariki 0,45 pa sam posle laganog zagrevanja imao pad snage sa MHR klipom...
Pošto je on izletio napolje posle 50km, preostaje da skockam još malo taj Hebo klip i stavim mu novu kariku, imao sam Airsal u rezervi... koja je bila na 0,25 ili 0,30 zazoru ne sećam se već... Uglavnom to se malo razradilo i sa TM24 karbom i S6 15/41 primarom se vozilo cele sezone...
Rezultati su dobri, mogu reći da sam zadovoljan, osim nešto slabijeg starta kojeg sam svesno upasovao da se mogu voziti i po gradu, imao sam brzinu 105Kmh, nešto lakši vozači su vozili 110Kmh bilo je primera u NS-u, Muhi i Danijel..... brzine su GPS +1Kmh
Došao je kraj sezone i u meni se pojavila potreba za mirnijim motorom, uvek sam imao potrebu za dva setup-a, pa evo me opet..
pazario sam Trek-a, najbolji najbži i najefikasniji auspuh, mislim šala, treba mi neki base spuh....
kad ono Trek menjao projekat.. ubiću se...
pre mesec dana sam montirao Danijelu Trek-a i bio je kao i na mina mašinama velik i rezonantan na oko 8500
na red je usledila kontrola usisnih lamelica... 0,34 definitovno kymco karbonit originalne nema potrebe menjati
Vidimo da su kopirali elemente sa Reverse duo spuha, dugo sam razmišljao zašto, verovatno jer ovde nema dva protivkonusa, a da je Revesre ubo sebi novi projekat a ovaj predao matičnoj firmi...
rezultat je centar rezonance na 9400-9800 sad to je nešto višlje jer je Hebo kod mene otvoren, inače power band je od 8800 do 10000 i u tom spektru ima rezonancu, na 8900 ide 92Kmh, na 9400 ide 95Kmh, na 10000 ide 95-96Kmh, preko nisam probao....
ovo su rezlutati sa fabričkim karburatorom i airbox-om, prerađena igla i 90 dizna... malo mi preliva, nijansa je u pitanju
evo razlike na slici dole je Danijel-ov kupljen pre samo mesec dana
evo jedan video posle 10km aktivne vožnje